ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

LEVENT SEYİR TERASINA CAMDAN KÖPRÜ YAPILACAK

 

14 Ocak 2020 19:47
LEVENT SEYİR TERASINA CAMDAN KÖPRÜ YAPILACAK

 

 

        Akçadağ'ın gözde mekânı Levent Seyir Terası yeniden düzenlenmesi amacıyla sağlanan hibe desteğiyle Akçadağ Belediyesinin destekleriyle yeniden düzenleniyor. Başkan Kazgan projede üzerinde yürüyenleri heyecanlandıran bir de cam köprü yapacaklarını açıkladı.

         Akçadağ’da yer alan ve 65 milyon yıl öncesine dayanan kaya oluşumlarının bulunduğu Levent Vadisinin bir diğer benzeri ABD'deki Büyük Kanyon'a benzetiliyor.

          Bünyesinde barındırdığı jeolojik özelliklerle dünyadaki ilginç doğal alanlar arasında gösterilen ve neolitik çağdan kalma kalıntıların da bulunduğu 28 kilometre uzunluğundaki Levent Vadisi'nde son derece ilginç jeolojik oluşumlar, uçurumlar ve mağaralar yer alıyor.

          Akçadağ belediye başkanı Ali Kazgan, Levent Vadisini dünya turizmine kazandırmak için kolları sıvadı. Mimarlar Odası Başkanı Fatma Altaş ve Mimar Bahar Aslan’la bir araya geldi. Malatya’nın ve Türkiye’nin gözdesi Levent Vadisi gezildi notlar alındı. Ardından ise proje hazırlandı.

            Levent Vadisi projesi bugün Mimarlar Odası Başkan ve Yöneticilerinin yanı sıra Gazetecilerle izlendi. Sine vizyon gösteriminden sonra Akçadağ belediye başkanı Ali Kazgan, gazetecilere açıklama yaptı.

          Başkan Ali Kazgan, Levent Vadisinde çalışmaların tamamlanması ile birlikte dünya turizminin hizmetinde olacağını ifade ederek "Levent Vadisi için 800 bin liralık bir hibe desteği sağladık bir o kadarda biz vereceğiz ve yeni hazırladığımız projeyi ihale ederek işe başlayacağız.

         Seyir Terasına 1 kilometre alanda konaklama alanı, sosyal tesis, müze ve restoran inşa edeceğiz. Tüm yapılar doğal yapıyı bozmayacaktır. Levent'i yaz kış kalınabilir ve ziyaret edilebilir bir hale getireceğiz. Ayrıca Kanyonu ışıklandıracağız" dedi.

         Kazgan projeyle salın aklar ve heyecan yaratacak adrelin kaydırakları ile 150 metre uzunluğunda cam köprü inşa edeceklerini ifade ederek "öyle bir cam köprü olacak ki Türkiye de bir ilk olması açısından önemli. Benzerleri Çin'de var üzerinde yürümek bile heyacan veriyor ve ziyaretçi akınına uğruyor. Akçadağ'da böyle bir köprü Levnt Vadisine yakışacak" diye konuştu.

 

Gazeteciler ise Levent Vadisi için projeye tam puan verdi.

 

 EĞİTİM KAMPÜSÜ-ALIŞ VERİŞ MERKEZİ VE ATÖLYELER…

 

Akçadağ belediye başkanı Ali Kazgan, Meslek Yüksek Okulu noktasına da eğitim kampusü için kolların sıvandığını projenin hazır olduğunu yakın zaman da Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut ile bir araya geleceğini aktardı.

Başkan Kazgan, Akçadağ’a alış-veriş merkezi de kazandıracağını dile getirdi. Akçadağ belediye başkanı Ali Kazgan, ayrıca aş ve iş kapılarını da Akçadağ’a kazandırma yolunda atölyeler kurulmakta olduğunu sözlerine ekledi. Toplantıda Akçadağ belediye başkan yardımcısı Eyüp Işık ve İnşaat Mühendisi Gamze Cansu Erinç'de hazır bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.