ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Soylu “ Bağışçılarımız müsterih olsun bu emanetler bizim için kutsaldır.”

 

04 Temmuz 2020 17:45
Soylu “  Bağışçılarımız müsterih olsun bu emanetler bizim için kutsaldır.”

Kızılay Kurban Bağış sürecinin başladığını belirterek;

 

 

 

Kızılay Şube başkanı Ramazan soylu kendi müdürlük binasında bir basın toplantısı yaparak Kurban bağış sürecinin başladığını ve halkımızın bu konuda duyarlı olmasını belirtti.

      Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Ramazan Soylu " Kurban bereketini yıl boyu yaşatıyorsam Hilal Olsun Türkiye’m " kampanyasını başlatmış bulunmaktayız.

       Malatya Kızılay Şube Başkanı Ramazan Soylu 30 Temmuz'da Kurban Bayramında bağış yapacak hayırseverlere çağrıda bulunarak fiyatları açıkladı.

        Türk Kızılayı Malatya Şubesinde düzenlenen toplantıda şube başkanı Ramazan Soylu ve yönetim kurulu basın açıklaması yaptı. Başkan Ramazan Soylu " Kurban bereketini yıl boyu yaşatıyorsam Hilal Olsun Türkiyem " kampanyasını başlatmış bulunmaktayız.

      2020 yılında doğal afetler ile dolu talihsiz bir yıl yaşıyoruz. Bu sıkıntılar içerisinde Kurban Bayramına giriyoruz. Kurban vekâletleri yurt içi ve yurt dışı olarak kabul edilmektedir. Yurt içi 1000 Tl. Yurt dışı 850 Tl. Olarak belirlenmiştir.

        Yurt içinde 50 bin yurt dışında 100 bin toplam 150 bin hisse ile organizasyonu gerçekleştireceğiz. Yurt içindeki kurbanlıkları Tarım ve Orman Bakanlığı Et ve Süt Kurumu aracılığıyla seçilecek ve gıda kontrol Genel müdürlüğü veterinerlerince kontrol edilecektir.

        Kurban sonrası bağışlarda bildirim kurban bağışı veren bağışçılarımıza vekâlet aldıklarına dair bir bildiri yapılmakta.

           Kesim yapıldıktan sonra bütün bağışlar video ve noter tarafınca kayıt altına alınmaktadır. Bağışçılarımızın isimleri her bir kurban üzerinde teker, teker okunmakta ve vekâletler o kurbanı kesen kasaba verilmektedir.

          İletişim kanallarıyla kesim ile ilgili geri bildirimlerde bulunmaktadır. Bütün süreçler sıhhatli ve hijyenik şartlarda İslami usule uygun olarak gerçekleştirilmektedir.

         Bu yıl yurt dışında 16 ülkede kesim yapılmaktadır. Kızılay'ın kendine has kurban modeli de yurt dışında parça et olarak dağıtılacak. Türkiye de kavurma konserve haline getirilip yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine şube ve temsilciliklerimiz aracılığıyla dağıtımı sağlanacaktır.

         Bağışçılarımız müsterih olsun bu emanetler bizim için kutsaldır. Gerçekleştirmek için Kızılay ordusu faaliyet göstermektedir. 152 yıllık merhametin çınarı Kızılay'ın sizlerin güveniyle devam eden seyri seferinde bu kurban organizasyonumuzun bereketli geçmesini ve ihtiyaç sahibi ailelerin yıl boyu sofrasını şenlendirmesini, yüzlerini güldürmesini cenab-ı Haktan niyaz ediyorum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.