ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

YARALARIMIZ ZATEN KABUK TUTMUYOR KANATMAYIN ARTIK KANATMAYIN...

 

17 Ağustos 2020 22:13
YARALARIMIZ ZATEN KABUK TUTMUYOR  KANATMAYIN ARTIK KANATMAYIN...

 

 

          Ankara Katliamının gerçekleştiği dönemde Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü olan Adem Arslanoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Güvenlik Şube Müdürü olmasına ilişkin bir süreç yaşandığını sosyal medyadan öğrenmiş bulunmaktayız.

         Adem Arslanoğlu, 10 Ekim günü gerçekleştirilmek istenen mitinge ilişkin önlemleri almak ve planlamakla yükümlü olan en önemli emniyet yetkililerinden biridir. Mitinge ilişkin alınması gereken önlemler güvenlik şube müdürlüğünün sorumluluğunda olup, kendisinin görevini yapmadığı gerçeği halen ortada durmaktadır.

          Üstelik Arslanoğlu ve dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından bir soruşturma yürütülmüş ve soruşturma sonucunda Mülkiye Müfettişleri bir rapor hazırlamışlardır.

           Raporda Adem Arslanoğlu’nun sorumluluğu somut olarak ifade edilmiş ve hakkında soruşturma açılması gerektiği ifade edilmiştir.

         “Güvenlik Şube Müdürlüğünün yapması gerekenin, neredeyse birbirinin aynı cümlelerle tekrarlanmış olan önceki toplantı ve gösteri yürüyüşleri için alınmış emniyet tedbirlerini tekrar yazmak değil, Şubeye gelen istihbarat bilgileri, bu toplantıdan önce değişik illerde yapılan toplantılarda gerçekleşmiş bomba/canlı bomba eylemleri olduğu dikkate alınarak, bu tür öngörülerin önceden planlanmış yasal bir toplantı ve gösteri yürüyüşünün güvenliğinin sağlanmasına yönelik emniyet tedbirlerine yansıtılması olduğu, ancak bu görevin yerine getirilmediği..” Bu cümleler söz konusu söz konusu rapordan alınmış olup, Arslanoğlu tarafından alınmayan önlemler sayfalar dolusu anlatılmaktadır.

          Katliama ilişkin kamu görevlilerinin sorumluluklarını katliam anından bu yana dile getirmekteyiz. Adem Arslanoğlu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz, yargılanması gerektiğini söylediğimiz kamu görevlilerinden biridir.

          O nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyesinin herhangi bir kurumunda görev yapıyor olması tarafımızca ve müvekkillerimizce normal karşılanamaz.

10 Ekim 2015 günü müvekkillerimiz; sevdiklerini, yakınlarını kaybettiler, yaralandılar, sakat kaldılar, katliama tanıklık etiler.

           Bu büyük acıya rağmen o günden bu yana aralıksız adalet için mücadele ettiler. Şimdi bu duyduklarımız onlar için yeniden ve yeniden acı anlamına gelmekte olup, bunu yapmaya kimsenin hakkı olmadığını belirtmek isteriz.

          Ankara katliamında şu veya bu biçimde rol alanların ve herhangi bir şekilde sorumluluğu bulunanların bundan sonra alacakları tek görev vardır;

         Bu görev ise katliamdaki sorumlulukları sebebiyle başta 10 Ekim Aileleri olmak üzere kamuoyundan samimi olarak özür dilemek ve suçlarını itiraf ederek yargılanmalarını talep etmek ve bildikleri her şeyi açıklayarak, diğer gerçek katliam sorumlularını da kamuoyuna açıklamaktan ibarettir.

          Bunun dışında bu katliamla ilgili en ufak bir ihmal dahi olsa sorumluluğu bulunan herkesin yapacakları hiçbir şeyin meşru olmadığını ve kimsenin de bu insanlara hiçbir şey olmamış gibi davranmaya hakları olmadığını bir kez daha hatırlatırız.

          Bu vesileyle başta İBB yetkilileri olmak üzere halktan yetki almış tüm kurumları da halka karşı sorumluluklarını ve görevlerini yerine getirmeye, halka karşı suç işlemiş kişilere görev vermek bir yana, katliamın gerçek faillerinin bulunması için her anlamda daha fazla gayret göstermeye çağırıyoruz.

10 EKİM ANKARA KATLİAMI DAVASI AVUKAT KOMİSYONU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.