ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Av. Ayla Tunçdemir: Baro seçimlerinin ertelenmesi, istediklerini alamayacakları için

 

19 Ekim 2020 12:53
Av. Ayla Tunçdemir: Baro seçimlerinin ertelenmesi, istediklerini alamayacakları için

 

 

         Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ayla Tunçdemir, hükümetin istediği sonucu alamayacağı için baro seçimlerini ertelediğini söyledi.

          Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ayla Tunçdemir, baro seçimlerinin ertelenmesini Evrensele değerlendirdi.

 

"HUKUKSUZLUK TESCİLENDİ"

 

         Baroların uzun süredir iktidarın hedefinde olduğunu belirten Tunçdemir, baroların toplumsal muhalefetteki gücünün kırılması için çoklu baro düzenlemesine gidildiğini söyledi.

          İktidar çoklu baro sistemiyle savunmayı bölerek, kendi tarafında bir güç oluşturmaya çalıştığını ifade eden Tunçdemir, ancak gelinen noktada avukatlar arasında çoklu baro sisteminin çok rağbet görmediğini dile getirdi.

           Çoklu baroyu kuramayanların bu şekilde seçime gidilmesiyle Türkiye Barolar Birliğinin delegasyon sisteminde etkili olamayacaklarını düşündükleri için seçimleri hukuksuz bir şekilde ertelenmesine gittiğine dikkat çeken Tunçdemir, “Pandemi nedeniyle siyasi partilerin kongre yapması kamu sağlığı üzerinde risk oluşturmazken; avukatların seçime gitmesi her ne hikmetse risk oluşturdu.

          Şunu çok iyi biliyoruz ki; hıncahınç dolu adliyelerde çalışırken sağlığımızı düşünmeyenlerin konu baro seçimleri olunca gösterdikleri bu hassasiyet bu şekilde girecekleri seçimlerde istediklerini alamayacaklarını bildiklerindendir. Yoksa bizim sağlığımızı kimsenin önemsemediğini çok iyi biliyoruz” dedi.

           Tunçdemir, Muğla İdare Mahkemesinin kentte baro seçimlerinin ertelenmesiyle ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararının da hukuksuzluğu tescillediğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.