ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Erdal İnönüyü ölüm yıl dönümünde rahmetle anıyorum.

 

01 Kasım 2020 22:51
Erdal İnönüyü ölüm yıl dönümünde rahmetle anıyorum.

 

Erdal İnönü’yü anlayabilseydik bugün bir başka olurdu güzel ülkemiz.

                Bir siyaset adamının bütün yaşamı ve dünyası siyaset olursa onun siyasette bile yararlı olamayacağına inanırım.

            Her siyaset adamının siyasetten başka bir dünyası da olmalıdır. Zaman zaman o başka dünyasına geçip siyasete siyasetin dışından da bakabilmelidir.

                     Siyasetin bir soyut uğraş olmadığını, siyasetin öz konusunun insan olduğunu, öz amacının insan özgürlüğü ve mutluluğu olduğunu unutturmayacak bir uğraşı, bir bakış açısı bulunmalıdır siyaset adamının...

                 Bütün dünyası siyaset olursa, siyasette yenildi mi veya siyasetten ayrılmak zorunda kaldı mı dünyasının yıkılacağını sanabilir.

                  O yüzden de siyasete sımsıkı sarılır. Topluma yararlı olabilmek için değil kendini ayakta tutabilmek için sarılır siyasete. Kendisi için sarılır. Oysa siyaseti bırakınca veya siyaset onu bırakınca kendisini bekleyen ve seve seve gidebileceği, yaşayabileceği bir başka dünyası varsa ve siyasete en çok gömüldüğü dönemlerde bile kafasının, yüreğinin bir köşesinde o dünyasını da yaşatabiliyor ve o dünyasının da özlemini duyabiliyorsa, gözünü hırs bürümez siyaset adamının...

               'İşini bitirince çekilmesini bilmeli' İnsan gerektiğinde toplum uğruna, insanlık uğruna, insan uğruna kendi siyasal yaşamına kıymayı göze alabilir. Ancak o durumdaki bir siyaset adamı siyasetin tutsaklığından ve sınırlamalarından kurtulup özgür olabilir.

                Gereğinde siyasetin daracık dörtgeninden çıkıp bir başına özgür gidebilme gücünü yüreğinde taşıyabilmelidir siyaset adamı. Ya da Lao Tsu'nun 2500 yıl önce öğütlediği gibi 'işini bitirince çekilmesini bilmelidir.

Erdal İnönü belki soy ismi için siyasete zorla çekildi ancak Erdal İnönü on yıllardır siyasetin içinde olanlara çok büyük dersler verdi tabii anlayana…

Hiçbir şekilde koltuğa yapışmayan tam aksine koltuktan uzaklaşmak için çok çabalar sarf eden Erdal İnönü siyasette kaldığı sürece de Türkiye siyasetine sözde yol verenlere aslında altında kalkamayacak dersler verdi ve onlarda bu yükün altında kaldılar dolayısıyla sınıfta kaldılar.

Erdal İnönü ile yani SHP de uzun süre çalıştım il yöneticiliği ve il sekreterliği yaptım 1994 yılında da Malatya merkez il genel meclis üyeliği ne seçildim.

Siyasi hayatımın en dolu solu günlerimdi bana hatıralar bırakan zamnlardı.

Erdal İnönü kalemle kağıtla anlatılamayacak kadar ilgili bilgili inançlı laik demokrat hukuk ve adaletli bir kişiliğe sahipti. Ölüm yıl dönümünde hasretle ve saygıyla anıyorum Mekânı cennet olsun ışıklarda uyusun saygıyla anıyorum.

Demokrasi mücadelesinde yerin dolduramıyor.

HALKIMIZ SENİ

UNUTAMIYOR.

UNUTMAYAÇAGIZ.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.