ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

MALATYA DA KADINA ŞİDDET KINANDI

 

26 Kasım 2020 18:17
MALATYA DA KADINA ŞİDDET KINANDI

 

 

            Malatya kadın platformu Emeksiz üst kavşağında toplanarak 25 Kasın kadın a şiddet günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

            Demokratik Kadın platformu adına açıklama yapan sözcü “ senin annen de kadın" "seni de bir kadın doğurdu""senin de kızın var" "senin de kız kardeşin var"

           Gibi, kadını sürekli bir gölgeymiş gibi ifade eden cümleler ile erkekleri kadına yönelik şiddet eğiliminden vaz geçiremez kimse."ben asla eşime şiddet uygulamadım, tokat bile atmadım" cümleleri kadına şiddet uygulamadığınız anlamına gelmiyor. Klasik erkek kurnazlığı ile söylenmiş bu sözlere karnı tok olmalı kadınların, biliyoruz ki yaşam döngüsünü kendi ekseninde dönüyor zanneden erkek, kadına sadece fiziki şiddet uygulamıyor, cinsel dürtülerini tatmin etme aracı olarak gördüğü kadına cinsel şiddet uyguluyor.

              Yaşam döngüsü sadece kendisi için var sayan erk, kadının giyimini kısıtlayarak, arkadaşlıklarını dostluklarını kısıtlayarak şiddet uyguluyor, kendine benzetmeye çalışmak en büyük şiddettir. Yaptığı espriyi, söylediği sözü, yaptığı sohbeti sabote etmek, dalga geçmek, ciddiye almamak şiddettir.

            İstediği yapılmadığı zaman konuşmayan, "küsen" erk'in bu davranışı şiddettir. "senin için söylüyorum" demenizden, "seni düşündüğüm için yapıyorum" demenize kadar, her davranış ve sözünüzde şiddet var.

              Kadın şahsında var olan güzellikler eril yaşam alanınıza çeki düzen vereceği için, eril yaşam tarzınız kalmadığında konforunuz bozulacağı için, kadın aklı ve zekası karşısında erk gölgeniz küçüleceği için, eril egonuz kendini konuşturamayacağı, yaşatamayacağı için huzursuzsunuz.

          Korkularınız arttıkça, kadının kendi yaşamı hakkında kendi kararlarını alma kararlılığını gördükçe saldırganlığınız artıyor. İçinizde ki eril canavar her geçen gün hortluyor. Söz konusu kadın olduğunda, erkekler arasında ki adı konmayan gizli ve sessiz uzlaşıdan haberdarız.

               Yaşam alanımızı kısıtlayan her şey eril zihniyetin ve kendine yandaş olan eksik kadının konforundan geçiyor ise, eril zihniyet ve eksik kadın karşısında mücadele etmek en doğal hak ve görevimizdir. Bu mücadeleyi veren kadını, erkek düşmanlığı ile suçlamak ise size yakışan en güzel gömlek.

           Kadın adına düşünmeyi konuşmayı ve karar vermeyi bırakacaksınız bayım. Bu dünyaya bir defa geliyoruz. Bedelini kendimizin ödediği bu yaşamın çizgilerini siz çizemezsiniz... NOKTA”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.