ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

"Malatya Hekimhan ilçesinde toprağımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz"

 

11 Aralık 2020 20:23

 

 

            Malatya’nın Hekimhan ilçesinde altın, gümüş ve demir madeni için ruhsat verilmesi tepki topladı:

"Hiçbir zenginlik bir canlının hayatından daha değerli değildir."

            Dinçarslan Dış Tic. ve San. LTD. ŞTİ. Malatya’nın Hekimhan ilçesi, Deveci, Basak, Güvenç, Karaköcek ve Aşağı saz Mahallesi arazilerinde altın, gümüş ve demir madeni arama ve işlemek için 15.09.2020 tarihinde 10 yıl süreli ruhsat almıştır.

             Aynı şirket ruhsat alanı içerisindeki 200701905 ruhsat numaralı sahada altın, gümüş ve demir ocağı projesini gerçekleştirmek için Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ÇED İçin başvuruda bulunmuş, il müdürlüğü ise ilgili kurum ve kuruluşlara yazı göndererek ÇED için görüş bildirmelerini istemiş ve ÇED sürecini başlatmıştır.

             İlgili şirket proje tanıtım dosyasında ruhsat alanındaki üretim maliyetini dikkate alarak cevher çıkarım faaliyetini patlamalı açık ocak işletme yöntemi ile gerçekleştirme kararı almıştır. Günümüzde altını diğer minerallerden ayırmak için siyanürleme yönteminin kullanıldığı bilinmektedir.

              Yanı başımızda Erzincan İliç'te kuşların ve diğer yaban hayvanları siyanürün karıştığı kaynaktan su içmeleri sonucu öldüğünü biliyor musunuz?

 

MALATYA’NIN ÜSTÜ ALTINDAN DEĞERLİDİR TOPRAĞINA VE GELECEĞİNE SAHİP ÇIK

 

              Hiçbir zenginlik bir canlının hayatından daha değerli değildir. Bizler sağlıklı yaşamak, sağlıklı yaşlanmak ve sağlıklı ölmek istiyoruz.

            Doğamızla, kültürümüzle huzur içinde yaşadığımız bu topraklarımızı gelecek nesillerimize atalarımızdan aldığımız gibi bırakmak istiyoruz. Doğal çevremize yapılacak hiçbir müdahaleyi kabul etmiyoruz.

          Hekimhan ilçesi, Deveci, Başak, Güvenç, Karaköcek ve Aşağı Saz mahallerinin arazileri altın, gümüş ve demir madeni arama ve işlemek için projelendirilmiş durumda.

              Yarın çok geç olabilir, yarın ağlamamak için, o güzel Malatyamız, doğamız, sağlımız ve geleceğimiz için siyanüre hayır.

 

Malatya'da siyanür istemiyoruz.

Tek davamız doğamızdır.

              Sevgili Malatyalılar ve tüm yaşam savunucularını Hekimhan halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Doğamız yardım istiyor, doğamızı koruyalım, koruyanlara destek verelim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.