ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Saygıdeğer Dede Sultan;

 

21 Aralık 2020 18:47
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Saygıdeğer Dede Sultan;

“Aleviler Maraş katliamının yıl dönümünde yaptığınız bu ziyaretinizi hiç unutmayacaktır!”

 

 

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen günlerde daha doğrusu Kahraman Maraş katliamının seneyi devriyesi gününde Merhum Alpaslan Türkeş’i evinde ziyaret etmesi Alevi toplumunca hoş karşılanmayı bırakın içimizi acıttınız diyerek birçok alevi vatandaşlardan ve alevi önderlerinden şiddetle kınama geldi.

Eski CHP Tunceli Milletvekili ve 90 lı yıllarda Barış partisini kurarak genel başkanı olan Ali Haydar veziroğlu yapılan bu ziyareti sert bir dille eleştirerek “  Dün Sivas katliamını, bu gün Maraş katliamını hiçe sayarak biz Alevilere saygısızlık yapıyorsunuz.

Alevi toplumunun acıyan derin yaralarını kanatarak bu ziyareti kendinizce oya tahvil edebileceğinizi düşünüyorsanız, bilmenizi isterim ki bu sorumsuz davranışınızla katliamda katledilenlerin ruhlarını incitiyor, bizi üzüyorsunuz.

Maraş Katliamının yıldönümünde Sn. Seval Türkeş’i ziyaretiniz başta Zât-ı Âli’niz olmak üzere İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanınız Sn. Ekrem İmamoğlu’nun; İstanbul İl Başkanınız Sn Canan Kaftancıoğlu’nun; Kadıköy Belediye Başkanınız Sn. Şerdil Dara Odabaşı’nın yüz karasıdır ve utanç vesikasıdır!

Bu toplum Maraş Katliamının acısını unutmadığı gibi, katliamın yıl dönümünde yaptığınız bu ziyaretinizi de unutmayacaktır!”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.