ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

CHP İsmet İnönüyü törenle Andı

 

25 Aralık 2020 05:04
CHP İsmet İnönüyü törenle Andı

 

             Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlarından ve Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı olan İsmet İnönü, Malatya'da anıldı.

Ölümünün 47. Yıl dönümünde İsmet İnönü Memleketi Malatya'da yad edildi.

              Valilik tarafından organize edilen çelenk sunma töreninde Malatya CHP il teşkilatı da çelenk sunumu yaptı.

                Anma etkinliği sonrasında bir açıklama yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İsmet İnönü'nün önemli bir devlet adamı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; " Bugün, büyük devlet adamı, 2. Cumhurbaşkanımız, partimizin kurucularından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın silah ve mücadele arkadaşı, aynı zamanda en yakın siyaset arkadaşı.

          İsmet İnönü aynı zamanda bir Malatyalı ve uzun süre Malatya milletvekili olan hemşerimiz, her zaman kendisiyle onur duyduğumuz İsmet Paşa'mızın 47. Ölüm yıl dönümü.

             Onu ölüm yıldönümünde memleketi Malatya'dan minnetle, şükranla andığımızı ifade ediyoruz. İsmet Paşa, büyük bir devlet adamıydı. Emperyalizme diz çöktüren, SERV anlaşmasını paramparça ederek, Lozan Barış antlaşmasını imzalatan bir devlet adamıydı.

İsmet İnönü İkinci Cumhurbaşkanımız, ilk başbakanımız.

Adına iki tane savaş yazılmış önemli bir kahraman.

                 Aynı zamanda milliliğin tartışıldığı bu dönemde milli şefimiz.  İsmet Paşanın o yokluk ortamında tüm ülkeyi birleştirerek ülkeyi küllerinden yeniden oluşturan kişilerin, o mütevazı yaşamlarını düşündüğümüzde gerçekten şimdi bu şatafatlı ortamı herkesin bir kez daha düşünmesi gerekiyor.

               Bu ülkeye demokrasinin gelmesinde, temellerinin atılmasında en büyük söz sahibi olan birisiydi. Çok partili sistemi bu ülkeye getirerek, demokrasinin bu ülkede kök salmasına sebebiyet verdi.

                 Bu anlamda yine bugün ki, dış politikadaki çıkmazı değerlendirdiğimizde asalında İsmet Paşa'nın hem ülkeyi ikinci dünya savaşına sokmaması, hem SERV' i paramparça ederek Lozan'ı imzalaması gibi noktalardan ders alınacak birçok noktada çalışmalar yaptığını görüyoruz.

                   Bugün İsmet Paşa'nın anlayışına baktığımızda dış politikada, emperyalizm karşında hiçbir problem yaşamayız diye düşünüyorum. Onların çizdiği yolda yürümeye devam ediyoruz.

                Genel Başkanımız olarak da CHP'de siyaset yaparak ve partiye sahip çıkarak onların aslında bizlere göstermiş olduğu hedeflere doğru ülkeyi daha çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartma noktasında Çabalarımızı hep birlikte sürdürüyoruz. 47. Yıl dönümünde İsmet İnönü'yü tekrar hasretle rahmetle anıyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.