ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

SP Eski Başkanı Mustafa Kamalak: 18 yılda vebali büyük olanla ittifak olunmaz

 

11 Ocak 2021 23:20
SP Eski Başkanı Mustafa Kamalak: 18 yılda vebali büyük olanla ittifak olunmaz

 

 

               Saadet Partisinin önceki genel başkanı Mustafa Kamalak'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partili Asiltürk’ü ziyareti sonrası başlayan ittifak tartışmalarıyla ilgili açıklama geldi.

             Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretiyle başlayan ittifak tartışmalarına SP'nin önceki Genel Başkanı ve YİK Üyesi Mustafa Kamalak da katıldı.

                Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Kamalak, ittifak tartışmalarına tepki gösterdi, "Vebali büyük olanla ittifak olunmaz" dedi.

              AKP'nin 18 yılda yaşananlarda vebalinin büyük olduğunu söyleyen Kamalak, “Ne pahasına olursa olsun, Saadet Partisi bildiği yoldan ayrılmamalı. Fazladan 3-5 milletvekilimiz olsun, iş alalım gibi gerekçelerle ilkelerinden vazgeçmemeli” dedi.

 

Kamalak sözlerine şöyle devam etti: “Saadet Partisi AK Parti ile işbirliği yaparak AK Parti'yi aklamamalı. AK Parti'nin günahlarına ortak olmamalı. Saadet Partisi, AK Parti'yle ittifaka katiyen girmemeli.

                    Doğru olanlar, doğru bildikleri yolda tek kişi kalsa da giderler. Erdoğan'ın ziyareti, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olabilir. Yüzde 50+1'i bulamıyor. Belediye seçimlerinde olduğu gibi en çok oyu alanın Cumhurbaşkanı seçilmesine yönelebilirler, bunun için Anayasa değişikliği gerekir.

            Cumhur İttifakı'nın ise bunu yapacak gücü yok. Geriye 50+1'i tutturmak için, MHP-BBP dışındaki partileri de etrafında birleştirmek kalıyor. Saadet Partisi, özgül ağırlığı fiziki ağırlığından büyük bir partidir. Saadet'e bu amaçla gitmiş olabilir.''

                  AKP'nin Suriye, Ergenekon-Balyoz, Çözüm Süreci, FETÖ operasyonlarında yaptıkları yanlışlara karşı çıktıkları için sürekli damgalandıklarını belirten Kamalak, “Dik yürüdük. AK Parti'nin, Suriye'nin, Yemen'in, Libya, Ortadoğu'nun bu hale gelmesinde büyük vebali var'' dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.