ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Çukurova Üniversitesi öğrencileri: Kayyum rektörler tüm üniversitelerin sorunu

 

13 Ocak 2021 19:05
Çukurova Üniversitesi öğrencileri:  Kayyum rektörler tüm üniversitelerin sorunu

 

 

               Çukurova Üniversitesi öğrencileri, rektörlerin kayyum gibi üniversitelere atanmasını eleştirerek bu sorunu tüm üniversitelerin yaşadığına dikkati çekti.

               Boğaziçi Üniversitesine Melih Bulu’nun rektör atanmasına karşı başlayan eylemler özerk ve demokratik üniversite talebiyle çeşitli üniversitelerde de devam ediyor.

              Çukurova Üniversitesi öğrencileri, rektörlerin kayyum gibi üniversitelere atanmasını eleştirerek bu sorunu tüm üniversitelerin yaşadığına dikkati çekti.

 

"EYLEMLER DOĞAL HAK"

 

                 İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sinem, Boğaziçi’ne kayyum rektör atanmasının sadece Boğaziçi’nin değil bütün üniversitelerin sorunu olduğuna dikkat çekti.  İnşaat Mühendisliği Bölümünden Doğukan ise, “Nasıl bir öğrenci belirli bir konuma gelmek için sınavlara tabi tutuluyorsa bu rektörler için de gerçekleştirilmeli” diyerek rektör atamalarını eleştirdi.

                 Ziraat Mühendisliği Fakültesinden bir öğrenci ise yapılan eylemlerin öğrencilerin en doğal hakkı olduğunu belirterek öğrencilerin ‘terörist’ olarak nitelenmesine tepki gösterdi.

                İnşaat Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi ise rektörlük seçimlerinin tek bir kişiye bağlı olmasının ve o kişinin de cumhurbaşkanı gibi üniversiteyle alakasız birinin olmasını ‘dünyanın en saçma şeyi’ olarak değerlendirdi.

 

"HER ATAMAYA BU TEPKİ VERİLMELİ"

 

                 Tıp Fakültesinden bir öğrenci de rektörlerin atamayla değil seçimle belirlenmesi taraftarı olduğunu belirterek “Atanan kişiden bağımsız olarak söylüyorum bunu. Ama Boğaziçi’ne atanan rektör birçok konuda da yetersiz görülüyor” dedi.

                Diğer üniversitelere yapılan atamaları da hatırlatan öğrenci “Atamayla gelen her rektör için bu tepki verilmeli” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.