ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

ALMUSTA ORTAYA ÇIKAN SKANDAL HARİTA İÇİN ALMUS ALEVİ KÖY DERNEKLERİNİN KAMUYA ORTAK DUYURUSU!..

 

01 Şubat 2021 14:03
ALMUSTA ORTAYA ÇIKAN SKANDAL HARİTA İÇİN ALMUS ALEVİ KÖY DERNEKLERİNİN KAMUYA ORTAK DUYURUSU!..

 

 

 

Türkiye’nin bir çok ilinde ilçesinde olduğu gibi Almusta sonra dan da Yalova da daha önceleri Malatya Maraş gibi illerde alevi vatandaşların gece evinin kapısına işaret konulması Almusta ki onlarca sivil toplum dernekleri tarafında şiddetle kınanarak bu eylemi yapam kim ya da kimlerse bir an önce yakalanarak hak ettiği cezanın verilmesini istediler.

Aşşağıda isimleri ve imzası olan dernekler yaptıkları yazılı açıklama da “ …..Evet , yukarıda kırmızı yazı ile işaretlediğiniz köyler Alevi Köyleri dir .

               Sayın Doktor Bey !! madem ki Almuslu olduğunuz halde Almus’un Köylerini ve Alevileri tanımak istiyorsunuz , biz size anlatalım Alevi Köylerini ve Alevileri..

Alevi eline, beline ve diline sahip çıkandır,

Alevi döktüğünü dolduran, ağlattığını güldürendir,

Alevilerin itleri dahi haram yemeyendir,

                Alevi, insanları ve doğadaki yaşayan tüm canlıları bir ağacın meyvesi olarak gören, ayrım yapmayandır,

                Alevi, kurtuluş savaşında gözünü kırpmadan “hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır “ sözüne cepheye koşan On beşliler ‘ dir .

                 …ve biz aleviler, insanı sev, doğayı koru ilkesini bir anlayış, bir yaşam tarzı olarak benimseyerek, bütün zorluklara rağmen kültür ve inancını günümüze kadar taşıyarak, inkar edilse dahi bir ülkenin temel taşı olmuş insanlarıyız.

Devletimizin ilerlemesi ve yükselmesi amacı ile daima çalışıp, hiçbir zaman emeği karşılık görmeyen emekçileriyiz.

Bizler Aleviyiz ama bize yapılan her türlü inkâr, ötekileştirme ve hiçe saymalara rağmen her daim hoş görülü, yaratandan ötürü yaratılana saygı duyan ve kardeşçe yaşamayı her daim benimseyen insanlarız.

                Biz Aleviler,

Yöremizde 150 yılı aşkın bir süredir, haritada işaret koymadığınız köylerle sınırlarımız ve sürülerimiz birbirine karışmış, aynı yaylaları gütmüş, aynı ırmak ve barajdan beslenmiş, kız alıp kız vermiş, akraba olmuş, ayrımcılık yapmadan kardeşçe yaşayan bir toplumuz. Sizlerin bu yörede yaşayan insanları ırklarına, renklerine ve kültürlerine göre ayrıştırma maksadınızı anlamış değiliz ve anlamakta istemiyoruz.

Almus İlçemizin bir sağlık kurumunda ortaya çıkan ayrıştırıcı ve bölücü bir amaçla yapılan bu haritayı şiddetle kınıyor , yetkili devlet kurumlarından bir açıklama yapılmasını bekliyor ve sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını istiyoruz..

ALMUS ALEVİ BEKTAŞİ DERNEĞİ

HUBYAR KÖYÜ DERNEĞİ

AKARÇAY (MEĞELLİ) DERNEĞİ

ATAKÖY (KIZILDERE) DERNEĞİ

GÖRÜMLÜ(VARZIL) DERNEĞİ

KINIK DERNEĞİ

GÖLGELİ (LEVEKE) DERNEĞİ

ALAN KÖYÜ DERNEĞİ

ALMUS KÜLTÜR DERNEĞİ

ARISU (TOMARA) DERNEĞİ

ARMUTALAN (ELPİT) DERNEĞİ

ÇAMDALI (MİNEĞER) DERNEĞİ

GEVREK DERNEĞİ

KAPICI KÖYÜ DERNEĞİ

KARADERE KÖYÜ DERNEĞİ

KURUSEKİ DERNEĞİ

SAHİLKÖY DERNEĞİ

SAĞIRLAR KÖYÜ DERNEĞİ

SALKAVAK (EFTELİT) DERNEĞİ

SERİNCE (KEVAKLIK) DERNEĞİ

KIZILELMA DERNEĞİ

YUVAKÖY (SİDERİ)  DERNEĞİ

DEREKÖY DERNEĞİ

ÇAMBULAK (DADUKTA) DERNEĞİ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.