ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Öztürkoğlu “Panellere, etkinliklere katıldığım için suç sayıldı ve suçlandım..”

 

08 Mart 2021 02:12
Öztürkoğlu “Panellere, etkinliklere katıldığım için suç sayıldı ve  suçlandım..”

 

 

              Malatya eski İHD şube başkanı Gönül Öztürk oğlu 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü dolayısıyla Bulunduğu Avrupa dan yaptığı açıklama da panellere etkinliklere katıldığı için yargılandığını ve hapis cezasına çarptırıldığı için buralarda olduğunu üzülerek belirtirken:

"Benim doğduğum topraklarda

Önce kadınlar uyanır,

Sonra güneş doğardı..

Çünkü güneş'i kadınlar doğururdu."

              Ben bir kadın olarak  bir İnsan Hakları savunucu olarak Sekiz mart dünya emekçi kadınlar gününde yaptığım basın açık açıklaması, Panellere, etkinliklere katıldığım için suç sayıldı ve  suçlandım..

Öncelikle devlet, kadinlar üzerinde olan yanlış politikalarından vaz geçsinler.

              Cezaevlerinde ömürlerinden yılları çalınan kadınlarımızı unutmayalım.#GültanKışanak,  #SebahatTuncel,  #FigenYüksekdağ, ve daha bir çok kadın arkadaşlarımızın yeri Ceza evi değil tamda bugün mücadele alanlarında olmalıylardı. 

                kadın özgürlüğü sağlanmadan insan haklarından söz etmek mümkün olmayacak. Bütün  bedeni tutsak yüreği özgür olan kadınlara  selam olsun.

               Tam anlamıyla eşit bir dünya umuduyla şu kötü dünyada iyiki biz kadınlar varız..yaşasın kadın mücadelesi yaşasın sekiz mart..

Jîn jîyan azadî.” dedi

 

Gönül öztürkoglu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.