ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Gözünüz Aydın Bu Zevat ve Diğerleri!.. Sultansuyu Yıkıldı..

 

11 Mart 2021 10:53
Gözünüz Aydın Bu Zevat ve Diğerleri!.. Sultansuyu Yıkıldı..

 

              ‘HABERİMİZ YOK’ İDDİASINDA BULUNUP SEYRETTİLER!.. 24 Ocak 2020 depreminden aylar sonra, gerçekte depremden iddia edildiği ölçüde hasar görmemesine rağmen sipariş ‘ağır hasarlı’ raporuyla yıkım süreci başlatılırken, bir yandan da el altından bir bölüm tesisleri ile 55 bin metrekare arazisinin kiralanması işlemi kamuoyunun bilgisinden kaçırılarak gerçekleştirildiği ve böylece ‘özelleştirme’ sürecine sokulduğu anlaşılan Sultansuyu Harası ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve haranın yok edilmesine yönelik simgelerden biri olan 80 yıllık idare binası Salı günü yıktırıldı.

             malatyahaber.com’un yıkım ve elden çıkarılmasına yönelik ilk adımlara dair tüm süreci adım adım kamuoyuna duyurduğu, 15 Ekim 2020’de genel kamu ihale duyuru platformu yerine sadece kurumun internet sitesine konulan bir duyuru ile yapıldığı, talip olanlardan başka kimsenin haberdar olmadığı anlaşılan ihale süreciyle ilgili AKP’nin milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı haberdar olmadıklarını söylemişlerdi.

                  MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu ise harayla ilgili sürecin ‘sipariş’ ağır hasarlı raporu alındığı döneminde ilk tepkiyi gösterenlerden biri olmuş, ancak daha sonra 180 derecelik bir dönüş yaparak, bu yıkım ve özelleştirme sürecinin mimarlarına destek veren açıklamalar yapmıştı.

                 Kamuoyundan gizlenen ihaleyle Sultansuyu Harası tesislerinin bir bölümünü ve 55 bin metrekare arazisini yıllık 300 bin liraya kiralayan, burada kiralama süresiyle orantılı olmayan yatırımlar yapacağı ve dolayısıyla ihale şartlarında kiralama süresiyle ilgili ‘uzun bir dönemi’ garantilediği anlaşılan YAREN adlı şirketin, Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerine dair iddialara karşın, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan da ne bu konuda ne de Sultansuyu’nu yok etme girişimiyle ilgili tek açıklama gelmişti.

               CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, Sultansuyu’yla ilgili, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığına bir soru önergesi vermişti.

                 Ayrıca, AKP milletvekillerinin konudan haberdar olmadığı iddialarına rağmen, malatyahaber.com’un haberiyle konu kendilerine duyurulmuş olan milletvekilleri, daha sonra herhangi bir girişimde bulunmadıkları gibi, açıklama da yapmamışlardı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin de, harayla ilgili yıkım projesinin yanı sıra milletvekillerinin bu duyarsızlığına tepkisini ağır sözlerle dile getirmişti.

                     Sultansuyu Harası’nın bağlı bulunduğu TİGEM’in üst yönetiminin yanı sıra, haranın yönetiminin de özel çabasıyla, ‘ağır hasar’ raporu alındıktan sonra ortadan kaldırılma işlemi adım adım yürütülen yıkım ve özelleştirme için ilk adımların atılmasına ilişkin bürokratik sürecin nasıl bir “aldatmaca” ile sürdürüldüğü yolundaki 9 Mart Salı gününün ilk saatlerinde yayına koyduğumuz “Sultansuyu Yıkım ve Özelleştirme Süreci Durdurulmalı, ‘Aldatma’lara Son Verilmeli!.” başlıklı haberimizin ardından, oluşan tepki ve çıkabilecek engellerin önüne geçmek isteyenlerce, aynı gün acilen harekete geçildi ve haranın simge yapılarından, Cumhuriyet mimarisi örneği idare binasının yıkımına başlandı.

Haber ; Malatyahaber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.