ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

MECLİS İNSAN HAKLARININ YANINDA DURMALIDIR

 

16 Mart 2021 02:28
MECLİS İNSAN HAKLARININ YANINDA DURMALIDIR

 

 

 

               Hak insiyatif derneği Ömer Faruk Gergeroğlu nun yargılanmasının demokratik olmadığını belirterek anayasa mahkemesine taşındığını belirterek “ Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun aleyhinde verilen ve hukuki yanlışlarla dolu karar Yargıtay onaması ile kesinleşmiştir. Konu Anayasa Mahkemesine taşınmıştır ve hukukçuların değerlendirmelerine göre anayasal normlar çerçevesinde değerlendirildiğinde ihlal kararı çıkması kuvvetle muhtemeldir.

Bütün hayatı insan hakları mücadelesi ile geçmiş, barıştan yana bir aktivist ve milletvekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki bu haksız ve hukuksuz kararın MECLİSTE OKUNMAMASINI VE VEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLEREK CEZAEVİ YOLUNUN AÇILMAMASINI talep ediyoruz.

              Aksi tutum doğrudan daha bir kaç gün önce insan hakları eylem planı açıklayan bir devletin TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi bir milletvekilinin insan hakları mücadelesini cezalandırması anlamına gelecektir.

             Meclisi, tarihi sorumluluğunu yerine getirmeye ve insan haklarının karşısında değil yanında durmaya çağırıyoruz.

​​​​​​

Hak İnisiyatifi Derneği

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.