ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

LATİFE ULUTAŞ “BİZ ALEVİLER HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDA ZALİME KARŞI OLACAĞIZ”

 

26 Nisan 2021 08:00
LATİFE ULUTAŞ “BİZ ALEVİLER HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDA ZALİME KARŞI OLACAĞIZ”

Latife Ulutaş: “Asla hak ve hakikatten, Pir Sultan Abdal’ın yolundan ayrılmam”

 

 

 

              27 Nisan Salı günü Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak olan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş İKRAR’A konuştu. Ulutaş “Yolumuzdan, hak olandan vazgeçmemiz mümkün değil” dedi.

                Malatya’da PSAKD faaliyetlerine katılımı ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek bir gece baskını ile eşi İbrahim Ulutaş ile birlikte gözaltına alınmışlardı. 27 Nisan Salı günü yine hakim karşısına çıkacak olan Latife Ulutaş İKRAR Haber Ajansı’na konuştu.

 

 “TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASINDAN YARGILANIYORUM”

 

           2 dönemdir PSAKD Malatya Şube Başkanı olduğunu belirten Latife Ulutaş “Alevi örgütlülüğüne önem veren, Alevi canların sesi olmak benim için çok önemlidir. Malatya’da ve Türkiye’de yürüttüğümüz çalışmalarla hep amacımız bu oldu.

                   PSAKD Malatya Şube Başkanı olarak katıldığımız eylemler demokratik hak talepleridir. Davet edildiğimiz ve de edilmeden katıldığımız bir çok gösteri de hak ve hakikati çağıran insan hakları temelli gösterilerdir.

                  Bizler için çok değerli olan insan haklarına sahip çıktığım ve bunun için mücadele yürüttüğüm için yargılanıyorum. Katıldığım eylemler, sosyal medya paylaşımlarım gerekçe gösterilerek terör örgütü propagandası ve üyelik yaptığım iddia ediliyor.

               Doğruyu ve hakikati söylemekten çekinmiyoruz, çekinmeyeceğiz de… Amacın demokratik sesleri bastırmak olduğunu biliyorum. Susmayacağım” dedi.

 

 “BİZ ALEVİLER HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDA ZALİME KARŞI OLACAĞIZ”

 

               Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame hakkında da konuşan Ulutaş “Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı olmam nedeniyle temsili yet kimliğim ile birlikte katıldığım demokratik eylemler terör faaliyeti olarak sınıflandırılmış.

              Bu eylemlerde suç unsuru bulunmamaktadır. Benim inandığım değerler, öz inancım haksızlığa karşı sessiz kalmamamı bana söylerken, asla korkmadan bu mücadeleme devam edeceğim. Biz Aleviler her zaman mazlumun yanında, zalime ve her türlü haksızlığa karşı bir duruş göstermek baş özelliğimizdir.

              Asla hak ve hakikatten ve Pir Sultan Abdal’ın yolundan ayrılmayacağız, ne olursa olsun, nasıl zulmedilirse edilsin biz doğrularımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

             PSAKD Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş ve şube üyeleri İbrahim Ulutaş, Hasan Kaya ve Orhan Sever’in karar duruşması 27 Nisan Salı günü saat:09:00’da Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde olacaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.