ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

İHD " Irkçılık suçtur "

 

28 Nisan 2021 12:29
İHD

İHD'den Garo Paylan'ı hedef alan Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu:

 

 

 

                İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, HDP Milletvekili Garo Paylan'a yönelik ırkçı tehditleri nedeniyle Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

               İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Avukat Eren Keskin, Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ hakkında HDP Milletvekili Garo Paylan'a yönelik ırkçı tehditleri nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 

              Özdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda HDP'li Paylan'a yönelik, "Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın" ifadelerini kullanmıştı.

               Eren Keskin bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Biz İHD ırkçılık ayrımcılığa karşı komisyon olarak, Ümit Özdağ hakkında, suç duyurusu yapacağız. Keşke bizden önce, bir ‘gerçek hukukçu savcı‘ çıksa da, soruşturma açsa.. Bir umut işte..." dedi.

                 Keskin, başka bir paylaşımında ise "Biz suç duyurusunu yaptık. Irkçılık, suçtur" ifadelerini kullandı. Keskin, suç duyurusunun dilekçesini de paylaştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.