ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

EMEK PARTİ “Cezalar, Tehditler, Baskılar Bizi Mücadelemizden Vazgeçiremeyecek.”

 

01 Mayıs 2021 09:30
EMEK PARTİ “Cezalar, Tehditler, Baskılar Bizi Mücadelemizden Vazgeçiremeyecek.”

 

            Bir süredir partimiz üye ve yöneticilerine, gençlik örgütümüz olan Emek Gençliği üyelerine yönelik gözaltı, baskı ve tehdit girişimleri ile karşı karşıyayız diyen EMEK partisi il başkanı Şerif Demirel partisine ve üyelerine yapılan bu baskının bu anti demokratik uygulamaların son bulmasını isteyerek “ Partimiz 1996 yılında siyasi partiler yasası doğrultusunda kurulmuş ve 25 yıldır faaliyet yürütmektedir.

                Birçok partinin olduğu gibi partimizin de ülkenin büyük bölümünde il, ilçe örgütleri bu örgütlere bağlı üyeleri bulunmaktadır.

Partimiz üye ve yöneticileriyle işçilerin, emekçilerin hak arama mücadelesinin bir parçası olmuştur.

                 Bir süredir partimiz üye ve yöneticilerine, gençlik örgütümüz olan Emek Gençliği üyelerine yönelik gözaltı, baskı ve tehdit girişimleri ile karşı karşıyayız.

             Son olarak Battalgazi ilçe yöneticimiz Berfim Güler partimizin 1 Mayıs çalışmalarını yürütürken güvenlik kameralarından görüntüleri tespit edilerek hakkında tutanak tutulmuş ve evine gelen polis memurları tarafından tutanak imzalatılmıştır.

               Yine aynı polis memurları “EMEP’ te seni en önde koşturuyorlar. Başına çok iş gelir. Böyle şeylerde Valiliğe izin yaz. Geçenlerde de Şerif beyle beraberken sana ceza yazmadık. Faaliyet yürütürken yanında başka kimler vardı”  şeklinde ifadeler kullanmıştır.

               Şunu açıklıkla ifade ediyoruz. Siyasi partilerin propaganda yapması, fikirlerini halka anlatması, bu fikirler doğrultusunda yazılı ve görsel materyaller kullanması Valiliğin iznine tabi değildir. Bu faaliyetler parti üye ve yöneticilerinin en tabi hakkıdır.

 

“ BAŞINA ÇOK İŞ GELİR”

 

               Parti yöneticimizin evine kadar gelen emniyet mensubu tarafından yöneticimize yönelik “başına çok iş gelir” denilerek ne söylenilmek istenmiştir? Aynı ifadeler başta iktidar partisi olmak üzere başka bir partinin faaliyetlerini yürüten kişiler içinde kullanılıyor mu?

                Malatya emniyeti parti faaliyetlerimizi, üyelerimize para cezaları keserek, her çalışmamızı GBT bakma bahanesiyle engelleyerek suç işlemektedir. Bu engellemeleri yapan polis memurları görevini kötüye kullanmaktadır. Bu uygulamayı AKP faaliyeti yürütenler için de yapıyor musunuz? Yapabilir misiniz?” Malatya emniyeti biran önce partimize yönelik bu tutumdan vazgeçmelidir. Bizleri bu baskılarla yıldıramazsınız. Doğru bildiklerimizi ve partimizin düşüncelerinihalkımızla paylaşmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Korkmuyoruz, yılmıyoruz, itaat etmiyoruz.

 

 Emek Partisi Malatya İl Başkanı

  Şerif DEMİREL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.