ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

"DOĞAMIZI DAĞLARIMIZI KORUYACAĞIZ"

 

27 Mayıs 2021 11:38

 

              Daha önce özellikle Arguvan ve Hekimhan da başlatılan doğa dağ katliamlarının bir örneği de şimdi Yeşilyurt ilçemizin köylerinde görülmeye başlandı.

            Mermer ocağı nedeniyle Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce, Seyituşağı, Atalar ve Yalçınkaya köy muhtarları bir araya geldi. Yeşilyurt ilçemizde yapılması planlanan mermer ve taş ocaklarının faailiyete geçmesini önlemek için İkizce, Seyituşağı, Atalar ve Yalçınkaya köy muhtarları bir araya geldi.

*******

 

Konu ile ilgili haber yapan Sonsöz gazetesi muhabirleri A.Vahap Kaygusuz –Hanife Yiğit (Özel Haber)bakın neleri haber yaptılar

         

             “ Bölgede yapılması planlanan Mermer ocağı nedeniyle Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce, Seyituşağı, Atalar ve Yalçınkaya köy muhtarları bir araya geldi.

               Böyle bir tesisin bölgeye yapılmasına izin vermeyeceklerini belirten muhtarlar adına İkizce Mahalle Muhtarı Şahin Erdal açıklamasında; “Atalar bölgesine yapılmak istenen mermer ocağı çalışması bölge halkını huzursuz etmektedir.

                Mermer ocağının bölgemizde faaliyet göstermesi bölgemizin tek geçim kaynağı olan hayvancılığı etkileneceği endişesi taşımaktayız. Diğer yandan zaten yetersiz olan mevcut su kaynaklarımızın da zarar göreceği veya yok olacağından korkuyoruz.

             Yıllarca emek ve zaman harcayıp bölgemize yapılan İkizce, Seyituşağı, Atalar, Kadiruşağı gurup yolumuzun da zarar göreceği konusu da bölge halkını endişelendiriyor.

              Son zamanlarda deprem ve pandemi endişesi ile şehirde yaşayan mahalle sakinleri, köy insanlarımız da bu konudan rahatsız. Bu süreçte doğanın yapısı ve güzelliğinin çok büyük zarar göreceği kesindir. Buna benzer sayamadığımız birçok olumsuzlukla karşı karşıya kalacağımızdan dolayı endişeliyiz.

                 Bu nedenle de bölgemizde taşocağı, maden veya mermer ocağı gibi faaliyetlerin yapılmasını asla istemiyoruz. Kesinlikle karşıyız. Kısaca merkeze yakınlığından dolayı cazip olan köylerimizin tahrip edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

             Bu tür işletmelerin bölgemize yapılmaması için İkizce, Seyituşağı, Atalar ve Yalınkaya muhtarları ve bölge halkı olarak her türlü yasal mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Yeşil doğamızı mermer ocağına teslim etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.”

A.Vahap Kaygusuz –Hanife Yiğit (Özel Haber)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.