ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

CHP yine "erken seçim" çağrısı yaptı: "Sandığı getirin"

 

15 Haziran 2021 04:51
CHP yine

 

 

                CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefete yönelik "Aç dolaşanları doyuruverin" sözlerine yanıt olarak "erken seçim" çağrısı yapıp " Milletimiz emaneti almaya hazır" dedi.

              Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından açıklama yaptı.

          Öztrak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, muhalefete yönelik "Aç dolaşanları doyuruverin" sözlerine şu ifadelerle tepki gösterdi:

              "Devleti 19 yıldır yönetenler, muhalefete 'Aç dolaşanları doyurun' diyorsa, milletin dertlerine çare bulma sorumluluğunu üstlenmiyorsa, o zaman, o beyefendi sıcak koltuğundan da kalkacak. O görevi yerine getirecek bizlere koltuğu bırakacak. Artık yapılması gereken bellidir. Sandığı bir an önce milletin önüne getirin. Milletimiz emaneti bu kifayetsiz yönetimden almaya hazır."

 

"Sorumlu sarayda"

 

               Marmara Denizi'nde görülen müsilajdan, iki yıldır görevde olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sorumlu tutulduğunu söyleyen Öztrak, "Sorumlu mu arıyorsunuz? Saraylarınızdaki aynalara bakacaksınız" dedi ve şöyle devam etti:

             "Şimdi bu talan zihniyeti, 25 yıl yönetip 'İhanet ettik' dedikleri İstanbul'a öldürücü darbeyi vurmaya hazırlanıyor. Bunu da muhalefete çamur atarak saklamaya çalışıyorlar. Biz bu ihanetin sorumlularını da bu ihanete ortak olacakları da bir kez daha uyarıyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, talan İstanbul'a tek kuruş çalışmayacak. Herkes bunu bilip, hesabını, kitabını buna göre yapsın."

 

HDP 'ye kapatma davası

 

               Öztrak, bir gazetecinin, "Kılıçdaroğlu, AKP'ye açılan kapatma davası için 'Savcı görevini yaptı', HDP'ye açılan kapatma davası için ise 'Demokrasinin savunulması gereken bir ortamda siz bir partiyi kapatamazsınız' dedi.

                 Bu iki farklı açıklamaya ilişkin değerlendirmeniz nedir?" sorusuna "Genel Başkanımızın da partimizin de bu konudaki görüşleri çok nettir. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır, siyasi partileri millet açar, millet kapatır" yanıtını verdi.

 

Erdoğan - Biden görüşmesi

 

              Öztrak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın yapacağı görüşmede, 'Türk askerinin Taliban tehdidine rağmen Afganistan'daki Kabil Havalimanı'na konuşlandırılması' başlığı da ele alınacak. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

              "Asıl sebep bellidir, Biden tarafından dışlanmadıklarını göstermek için onun Afganistan'daki jandarması olmaya talip olmuşlardır. Taliban, Türkiye'nin Kabil Havalimanı'na asker göndermesini kabul etmeyeceğini söylüyor.

 

               "12 Eylül'den itibaren Afganistan'da kalacak her askeri, işgalci olarak kabul edeceğini ifade ediyor. Bu, Mehmetçiğimizin mevcut tezkerede tanımlanan Afgan Milli Savunma ve Güvenlik Kuvvetlerine eğitim ve danışmanlık sağlama görevinin ötesine geçen bir görevi gerektirmektedir.

               "Evlatlarımızın canı, hükümetin siyasi oyun planından çok daha önemlidir. Erdoğan ve Biden'ın, Mehmetçiğimizin canı üzerinden pazarlık masası kurmasını hiçbir şekilde kabul edemeyiz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.