ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

İstanbul Sözleşmesi bizim, vaz geçmiyoruz!

 

21 Haziran 2021 04:34
İstanbul Sözleşmesi bizim, vaz geçmiyoruz!

 

 

Malatya demokratik kadın platformu üyeleri İstanbul Sözleşmesi bizim, vaz geçmiyoruz! Diyerek Malatya emeksiz caddesi üst kavşağında geniş kapsamlı bir basın açıklaması yaptı.

Malatya Kadın platformu yaptığı açıklama da  “ Malatya demokratik kadın platformu İstanbul sözleşmesinden hayatlarımızdan ve haklarımızdan vaz geçmiyoruz.

İstanbul Sözleşmesi bizim, vaz geçmiyoruz!

               Bir gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile fesih kararı verilen İstanbul Sözleşmesi, biz kadınlar için hayati önem taşıyor. Fesih kararının duyurulması ile kadın cinayetleri artarak devam etti. 2021 yılının ilk üç ayında tam 88 kadın katledildi.

                 Arkadaşlarımızın ellerinde tuttukları kağıtlarda, çoğunlukla eşleri tarafından öldürülen kadınlardan sadece bir kısmının adları yazılı.İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı bu kadınlar yaşayabilirdi.

             Dün İzmir HDP binasına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırıda öldürülen kadın arkadaşımız Deniz Poyraz’ı da unutmayacağız.

                Kadınların, çocukların, yaşlıların, LGBTİ+ bireylerin haklarını ve hayatlarını güvence altına alan İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kabul edilemez.

                Bugün, burada fesih kararına karşı tepkimizi sessiz bir eylemle dile getireceğiz. Bu suskunluğumuz, çok şey anlatıyor. Mücadelemiz her alanda, her şekilde devam edecek.” Dediler

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.