ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

PSAKD “ Gelin hep birlikte acılarımızı ortaklaştıralım, dayanışmayı büyütelim.”

 

26 Haziran 2021 07:42
PSAKD “ Gelin hep birlikte acılarımızı ortaklaştıralım, dayanışmayı büyütelim.”

2 Temmuz Sivas madımak katliamı yaklaşırken;

 

 

            2 Temmuz Madımakta ki canların katliamının bir yıl dönümü daha yaklaşırken Malatya pir sultan abdal derneği öncülüğünde Malatya da ki tüm demokrasi güçleri emek demokrasi platformu, Alevi dernekleri hep birlikte anma için yoğun çalışma başlattılar.

 

Sivas Katliamı'nı unutmadık. Unutmayacağız.

 

           Konu ile ilgili açıklama yapan Malatya PSAKD başkan ve yöneticileri “ Bundan tam 28 yıl önce, Madımak Oteli’nde Pir Sultan Abdal şenlikleri için Sivas Valiliğinin daveti ile bir araya gelen aydınlarımız, ozanlarımız, sanatçılarımız, semahçılarımız insanlığın en barbar katliamını yaşadılar.

Diri diri bir otele kapatılıp ateşe verildiler.

                "Şeriat isteriz " Allahu-ekber " naraları ile "masum can ve cananları yaktılar, çocuk yaktılar, aydın yaktılar. 8 saat boyunca gelmeyen yardım insanlık tarihine bir kara leke olarak eklendi. İslâmî faşizmin körüklediği benzer birçok katliamda olduğu gibi bir cuma namazı sonrası yaşanmıştı bu katliam da.

          Sivas Madımak oteli Katliamı, Kerbela’dan günümüze süregelen Alevi inancına dönük katliamlardan bir tanesi tabii ki değildi... 

           Ancak Madımak otel katliamı bu ülkede farklı ideoloji, siyasi görüş, farklı inançtan olan herkesi hedefine almıştı faşist Madımak katliamı.

O nedenle;             

             2 Temmuz Sivas Madımak otel katliamı Sadece Alevileri değil; ezilen ötekileştirilen, yok sayılan tüm kesimleri hedefine almıştı.

             Bugün zulme karşı adaleti, zorbalığa karşı özgürlüğü, faşizme gericiliğe ve baskı politikalarına karşı laikliği,  eşitliği, adaleti, hakların kardeşini, savunarak katliamda yitirdiğimiz canlarımızı tüm demokrasi güçleri ile ötekileştirilmek istenen tüm dil din ırk ayırımı yapmadan herkesin birleşmesi ile bu günleri en üst düzeyde ses perdemizi yükselterek analım.

 

 Gelin hep birlikte acılarımızı ortaklaştıralım, dayanışmayı büyütelim.

 

1 Temmuz Perşembe günü Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya şube önünde bir araya gelerek Emeksiz üst kavşağında saat 18.00'de Sivas'ta yitirdiğimiz canlarımızı anacağız. yine 2 Temmuz Cuma günü saat 05.00' te Dernek binasında bir araya gelerek Sivas'a hareket edebileceğiz.  Sivas'a gitmek için en geç 30 Haziran'a kadar bizlerle iletişime geçilmesi gerekmektedir.

 Gelin Canlar bir olalım...

Münkire karşı duralım...”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.