ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

BOĞAZ İÇİ REKTÖRÜ MELİH BULU GÖREVDEN ALINDI

 

15 Temmuz 2021 18:39
BOĞAZ İÇİ REKTÖRÜ MELİH BULU GÖREVDEN ALINDI

 

 

"Melih Bey'i Boğaziçi'ne layık gördük" demişti

 

             Erdoğan, Bulu'nun atanmasının ardından "Yükseköğretim Kurulu'nun şahsıma teklif ettiği dokuz isim içerisinden Melih Bey'i rektör olarak seçtik ve Boğaziçi'ne layık gördük. Melih Bey'in orada çok çok başarılı olacağına inanıyorum" demişti.

               Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atayan, akademisyen ve öğrencilerin direnişinin ardından 195 gün sonra görevden alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Melih Bulu'yu Boğaziçi'ne layık gördüğünü” söylemişti.

            Bulu’yu atadıktan 6 gün sonra 8 Ocak’ta açıklama yapan Erdoğan, öğrencileri ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu hedef gösterip "Bu işin içinde olan teröristler var ve ne yazık ki öğrencilikle alakası olmayan... İşte CHP İstanbul İl Başkanı bakıyorsunuz orada... Zaten kendisi bir DHKP-C militanıdır. Bir başka siyasi partinin yönetimi yine oradalar. Bunlar öğrenci değil" demişti.

              Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söylemişti: "Bu rektör yasalar dışında atanmamıştır. Yasalar neye amirse Melih Bey de buna göre buraya atanmıştır. O da bu üniversitenin içinden yetişmiş bir arkadaşımızdır. Buraya gelmeden önce iki üniversitede rektörlük yapmış bir hocamızdır”

             "Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) şahsıma teklif ettiği dokuz isim içerisinden Melih Bey'i rektör olarak seçtik ve Boğaziçi'ne layık gördük. Melih Bey'in orada çok çok başarılı olacağına inanıyorum."

             Görevden alındığını öğrenen Melih Bulu ise, Erdoğan'ın fotoğrafını paylaştıktan sonra İnstagram hesabını kapattı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.