ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

“ MAĞDURİYETLER GİDERİLMEDİ, BU AYRIMCILIĞI VATANDAŞLARIMIZ DEĞERLENDİRMELİ”

 

22 Temmuz 2021 07:06
“ MAĞDURİYETLER GİDERİLMEDİ, BU AYRIMCILIĞI VATANDAŞLARIMIZ DEĞERLENDİRMELİ”

Erdoğan’ın Rize’yi afet bölgesi ilan etmesine tepki haberimiz

 

       Deprem sonrasında Elazığ ve Malatya'nın iktidarın nezdinden üvey evlat muamelesi gördüğünü söyleyen CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz olayı sert dille eleştirirken şunları söyledi:

          * 24 Ocak 2020’de Sivrice merkez Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde Malatya ve Elazığ üvey evlat muamelesi görmüştür. Türkiye genelinde diğer afetlerle kıyasladığımızda can kaybının yüksekliği ve binaların hasar derecesi göz önünde bulundurulduğunda hem Elazığ'da hem Malatya'da ağır bir sonuç ortaya çıkmıştı.

        * Bununla birlikte Malatya'da sadece 6 bin civarında binanın depremden etkilendiği gerekçesiyle yıkımına karar verildi. Elazığ'da bu rakam daha da fazla tabi ki.

           * O günde bu iki ilin afet kapsamında alınması gerektiğini ifade ettik ama afet bölgesi ilan edilmedi.  Depremin üzerinden neredeyse 1 buçuk yıl geçmesine rağmen ama mağduriyetler devam ediyor. Çünkü toplu konutla bu sorunun çözülmesi mümkün gözükmüyor.

“BU AYRIMCILIĞI VATANDAŞLARIMIZ DEĞERLENDİRMELİ”

           ‘İller arasında yapılan bu ayrımcılığın vatandaşların sağduyulu bir şekilde değerlendirmeli' diyen Kiraz, sözlerini şöyle sürdürdü:

            * Elazığ ve Malatya bir bütün olarak afet kapsamına alınıp vatandaşların şuana kadar bütün mağduriyetlerinin hızla bir şekilde giderilmesi gerekilirdi. Hatta evi yıkılan her vatandaşın evinin yapılıp teslim edilmesi gerekilirdi. Ama maalesef evi yıkılan vatandaşların evi yapılmasına karşın evleri belirli ücretler karşılığında depremzedeye satılıyor.

             * Ayrıca evler depremzedenin evinin yıkıldığı yerde yapılmıyor toplu alanlarda yapılıyor. Elbette Rize'de yaşanan sel felaketinde oradaki vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları sonuna kadar karşılanmalı malı zarar gören esnafın dertleri çözülmeli.

              * Ama Malatya ve Elazığ'a bu afetle kıyasladığımızda çok daha ağır bir afeti yaşayan bu bölgenin afet bölgesi ilan edilmemiş olmaması kabul edilebilir bir durum değil. Bu bölgeye üvey evlat muamelesi yapıldığının çok açık göstergesidir. Vatandaşların da bu durumu sağduyulu bir şekilde değerlendirmesi gerekir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.