ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

KARDEŞLİK İÇİN IRKÇILIĞA VE FAŞİZME KARŞI BİRLEŞELİM

 

31 Temmuz 2021 15:17
KARDEŞLİK İÇİN IRKÇILIĞA VE FAŞİZME KARŞI BİRLEŞELİM

 

 

          Konya nın meram ilçesinde meydana gelen katliamı şiddetle kınayan EMEK Partisi il başkanı Şerif Demirel yaptığı açıklama da “  Konya’da aynı aileden 3’ü kadın 7 Kürt katledildi. Sorumlusu günlerdir nefret söylemini körükleyen iktidar sahipleri ve şovenizmin değirmenine su taşıyan burjuva muhalefet anlayışıdır.  Eşitlik için ırkçılığa ve faşizme karşı birleşelim!

          AKP hükümetinin Kürt halkına yönelik yıllardır uyguladığı baskı ve sindirme politikaları günlük olarak farklı boyutlarıyla sürdürülürken bu politikanın bir yansıması olarak Kürtler son aylarda Türkiye’nin farklı illerinde kitlesel saldırılara maruz kaldı.

             12 Mayıs günü Konya’nın Meram ilçesinde Kürt aileye yönelik gerçekleşen saldırıyı 19 Temmuz tarihinde bölge illerinden Afyon’a mevsimlik tarım işçisi olarak giden işçilere gerçekleştirilen saldırı izledi.

                   Sonrasında birer gün arayla yaşanan saldırılar ise hükümetin, Kürt halkına yönelik söylemlerinde halklar arasındaki kin ve nefreti nasıl körüklediğine kanlı birer örnek oldu. 20 Temmuz’da Ankara’nın Altındağ ilçesinde Kürt aileye yönelik saldırıda ikisi ağır dört kişi yaralanırken bir gün sonra Konya’nın Meram ilçesinde bulunan Çarıklıköy’de 20 yıldır ikamet eden Diyarbakırlı aileye yönelik saldırıda Hâkim Dal yaşamını yitirdi.

             Basında yer alan haberlerde saldırıların ana nedeni olarak Kürt kimliği ve Kürt dilinin kullanımı açıkça gerekçe gösterilmesine rağmen hükümet tarafından yaşanan olaylar adli vaka olarak yansıtıldı.

            Biliyoruz ki Kürt halkı bu saldırılarla yalnızca birkaç aydır karşı karşıya kalmıyor. Kürtlere uygulanan, ulus olmaktan kaynaklanan haklarını yok sayma politikaları Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinden daha eskiye dayanıyor.

                Ancak 19 yıllık AKP hükümeti döneminde Kürt halkına yönelik sindirme politikaları katmerleşerek artarken daha da gözle görülür hale geldi. Kürt halkı AKP iktidarı döneminde seçilmiş siyasetçilerinin dört duvar arasına hapsedilmesinden kendi analarının ve çocuklarının sokak ortasında öldürülmesine kadar zulmün her türlüsüne tanık oldu ve olmaya devam ediyor.

              Son aylarda yaşanan ırkçı saldırıların nedeni, AKP iktidarının ve onun ortağı MHP’nin ötekileştirici söylemlerinin yaygınlaşmasına paralel olarak ortaya çıkan ve etnik kimlik olan Kürt kimliğine yönelik saldırılarken bu saldırılar sıradan birer adli vaka gibi gösterilerek üstü örtülemez. Yaşanan saldırılarda soruşturmalar etkin bir şekilde sürdürülerek faillerin hukuka uygun cezaları alması sağlanmalı ve failler hakkındaki cezasızlık sona erdirilmelidir.

              Hükümet yetkilileri ve basın kuruluşları başta Kürt halkı olmak üzere etnik kimlikler üzerinden kullanılan ayrımcı dilden vazgeçmelidir.   

EMEK PARTİSİ MALATYA İL ÖRGÜTÜ

İl başkanı Şerif Demirel

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.