ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

10 Ekim Gar Katliamını Unutmadık Unutmayacağız!

 

10 Ekim 2021 14:25
10 Ekim Gar Katliamını Unutmadık Unutmayacağız!

 

 

        PSAKD Genel başkanı Gani kaplan yazılı bir açıklama yaparak 10 Ekim ANKARA katliamını yapanları yaptıranları aracı olanları şiddetle kınadı

          Kaplan yaptığı açıklama da “ Bundan tam 6 yıl önce 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde barış uğruna katledilen yoldaşlarımızın acısı halen yüreğimizdedir. AKP iktidarı tükendikçe ömrünü uzatmak ve krizlerin üstünü örtmek için her türlü hukuksuzluğa, adaletsizliğe başvururken, savaş ve şiddet politikalarında ısrar etmeye de devam ediyor.

 

Savaşın yıkım ve acıdan başka bir sonucu yoktur.

 

           Bu karanlığa karşı, ezilen, ötekileştirilen tüm kesimler yanyana gelerek bu topraklara demokrasi, eşitlik ve laikliği getirmelidir. 10 Ekim 2015 günü katledilen canlarımızın da hedefi, barış, eşitlik ve bir arada yaşamdı. Onların anılarına sahip çıkmak, Laik, bağımsız, demokratik bir ülkeyi hep birlikte kurmaktır.

             10 Ekim katliamının sorumluları ise bellidir. ''Bombalar patladıkça oylarımız artıyor...'' diyenlerdir. ''Onlar terörist değil, öfkeli gençler...'' diyenlerdir. Bu katliamın sorumluları;

''Elimizde canlı bomba listesi var fakat eylem yapmadan yakalamayız...'' diyerek halkı tehtid edenlerdir.

Pir Sultan örgütlülüğü olarak bir kere daha haykırıyoruz ki;

Faşizme karşı Demokrasi,

Sömürüye karşı Özgürlük

Siyasal İslama karşı Laiklik mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. 

10 Ekim'i unutmadık unutturmayacağız.

PSAKD Genel Merkezi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.