Şeker fiyatlarına zam iddiaları
Şeker fiyatlarına zam geleceği ve bu yüzden stokçuluk yapıldığı iddialarına cevap veren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası’nın bir kamu kurumu olduğunu ve Bakanlar Kurulu kararnameleri ile yönetildiğini hatırlatarak, "Bizde fiyat standart.
Şeker fiyatlarına zam geleceği ve bu yüzden stokçuluk yapıldığı iddialarına cevap veren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası'nın bir kamu kurumu olduğunu ve Bakanlar Kurulu kararnameleri ile yönetildiğini hatırlatarak, "Bizde fiyat standart. 50 kiloluk bir torba şeker şuan 213 TL'den satışa sunuluyor. Yaklaşık 7 bin ton stokumuz var." dedi.
Şeker fiyatına zam yapılacağından dolayı şeker stokçuluğu yapıldığına dair iddiaları değerlendiren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, “Biz bir kamu kuruluşuyuz. Bakanlar Kurulu kararları ile kararnameler ile yönetiliyoruz.
Burası bir kamu kuruluşu olduğu için bizde fiyat standart. 50 kiloluk bir torba şeker şu an 213 TL. Satışımız devam ediyor. Bu kampanya döneminde şu ana kadar 20 bin ton şeker ürettik ve bunun 13 bin tonunu sattık.
Yaklaşık 7 bin ton stokumuz var. Piyasanın ihtiyacı oldukça bizde genel müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda satışlar yapılıyor. Şu an ağırlıklı olarak imalatçılara satış yapılıyor. Şeker fiyat artışını biz belirlemiyoruz.
Hükümet nasıl bir karar alırsa biz ona uymak zorundayız. Biz kendi başımıza böyle bir karar alma yetkisine sahip değiliz” diye konuştu.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Ekonomi kategorisindeki diğer haberler

Sadıkoğlu Yönetiminde Hizmet Çıtası Yükseldi: Başarı Rakamlara Yansıdı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Borcu olan esnafa kredi müjdesi!

Romanya’nın Yatırım Kapıları Malatya İş Dünyasına Açılıyor

Krediye Ulaşamayan Esnafa Yeni İmkan

AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇA…

