ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

MUSE OYMAĞI ÇAĞRISIDIR. Değerli Haçovalı dostlarımız

 

27 Kasım 2021 22:59
MUSE OYMAĞI ÇAĞRISIDIR.    Değerli Haçovalı dostlarımız

 

 

Köyümüzün araziler üzerinde oynanan oyunların farkında mıyız?

            Son zamanlarda sessiz sedasız köy Meralarımız ve taşınmaz arazilerimiz üzerinde bir dizi planlar yapılmakta ve adım adım sahneye konmak istenmektedir diyen MUSE Oymağı sakinleri yazılı bir açıklama yaparak köy mezralarımızda bölge arazilerinin üzerinde oyunlar oynandığını belirtirken yapılan açıklama da“ Köyden kentlere taşımamız, köyümüzün şehre yakın olması, organik tarıma ve hayvancılığa elverişli olması sebebiyle dışarıda ki herkesin iştahını kabardığını hepimiz biliyoruz.

           Göçten kaynaklı sahipsiz kalan arazi ve meralarımızın birilerinin iştahını kabartması ve bunun sonucu olarak talan edilmesine ses çıkarmayacak mıyız?

           Önce Fadıl an oymağı Çigan yaylasında 1800 metre² yayla arazinin ihale edilmesi, ardından yine Fadıl an oymağında yer alan 380 metre² köyün ortak taşınmazın ihale edilmesi, Palolu bir yabancının alması ve ardından Fadıl an oymak sakinlerinin tepkileri üzerine teminatların yakıp gitmeleri bilinen bir gerçektir.

             Ve yine en son Muse oymağı ortak kullanım alanları içerisinde olan mera yerlerimizin birilerinin(!) başvurusu üzerine ihaleye çıkarılması, ihalenin bir köylümüz tarafından kazanılması(!) sonrası yapılan ihaleye fesat karıştırılması girişimleriyle bu ihale iptal ettirilmiştir.

           Bundan sonrada arazilerimiz ve meralarımız üzerinde yapılacak hesapların karşısında duracak ve hukuki her türlü yola başvurmaktan geri durmayacağız. Ardından yakın zamanda Muse oymağı Bire sınırları içerisinde yer alan kırke bire de ağaçlandırma yapmak üzere Milli Emlak tarafından ihaleye çıkarılma hazırlıklarının yapıldığı bir evredeyiz.

              Ata topraklarımız olan arazilerimiz ve meralarımız üzerine oynanan bir hukuksuzluk ve hak kayıplarıyla karşı karşıya olduğumuz apaçık ortadadır.

           Değerli Haç ovalı dostlarımız, daha fazla arazi ve hak kayıplarımız ile Karşılaşmamak için ortak hareket etmeye dünden daha fazla iş birliği içerisinde hareket hareket etmeye ihtiyacımız var..!

Değerli Haç ovalı dostlarımız,

          Babalarımızın dedelerimizin bizlere miras bıraktığı bu toprakların göz göre göre yabancı kişilere ya da kişisel çıkarları için içimizde birilerine peşkeş çekilme sine ya seyirci kalacağız ya da güç birliği yapıp buna dur diyeceğiz.

           Yıllar yılı Oymaklar arası dostane diyalog ve ilişkilerin bize ulaşan tertemiz mirasına sahip çıkmak Hepimizin tarihi bir mirasıdır diye düşünüyoruz.

           Lütfen köyümüze sahip çıkalım ve köyümüz üzerinde oynanan oyunları boşa çıkaralım. Birçoğumuz Haç ova topraklarında fiziki olarak yaşamasak da o köy bizim köyümüzdür. Analarımızın, Babalarımızın ve dedelerimizin hatıraları var o topraklarda.

             Gelenek ve göreneklerimiz, kültürel yaşam izlerimizin kökleri Haç ova topraklarına kadar uzanmaktadır.

            Taş ocakları, Enerji santralleri ile kirletilmek istenen ter temiz doğamıza sahip çıkalım ve köyümüzün birlik ve dirliğini bozan bu oyunları gelin hep birlikte ortak paydada bozalım. Ortak değerlerimiz olan birliğimizin, dirliğimizin sürmesi, sevinçlerimizin artması ve türküler söyleyip halaylar çektiğimiz düğün ve şenliklerimizin devam etmesi için ayrılıklardan arınıp birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz.

             Ve diyoruz ki; Yıllara dayanan hak sahibi arazileri hak sahibine verelim, yapılan tarihi geçmiş yanlışlıkları hukuken düzeltelim ve tahrip edilmek istenen köyümüzün doğasına sahip çıkalım.

           Samimi ve içten duygularımızla tüm Haç ovalı dostlarımızı bu kaygılarımızı anlamaya, dayanışma içinde güç birliği ile hareket etmeye davet ediyoruz.

 

MUSE OYMAĞI SAKİNLERİ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.