ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

KURDUMUZU KUŞUMUZU EN ÖNEMLİSİ DE BÖLGEMİZİN TARIMINI ÖLDÜRMEYİN

 

05 Ocak 2022 00:38
KURDUMUZU KUŞUMUZU EN ÖNEMLİSİ DE BÖLGEMİZİN TARIMINI ÖLDÜRMEYİN

 

            Malatya’nın en büyük ilçesi Yeşilyurt’a bağlı çok önemli mahalle muhtarları bir araya gelerek bölgelerinde ki yaban hayvanlarının ve bölgelerinde yapılmak istenen çimento fabrikası ile de tarımın özellikle kaysı üretiminin durma bitme noktasına geleceğini belirterek gerekli kurum ve kuruluşlara gerekli girişimlerde bulundular.

          Yeşilyurt ilçesine bağlı Seyit uşağı, İkizce, Atalar, Görgü, Örnek köy ve Kırlangıç Mahalle muhtarları ortak olarak yaptıkları açıklama da “ Biz bölge muhtarları olarak bölgemizde düzensiz rastgele avlanma sonucu sadece bölgemizde bulunun kuş türleri keklik yaban keçisi gibi koruma altındaki hayvanların yok olmaması ve bölgemizin avlanmaya kapatılması için Orman bakanlığı Doğa koruma ve milli parklar müdürlüğü, Yeşilyurt Kaymakamlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunarak gereğinin yapılması için yazılı taleplerde bulunduk takipçisi olacağız.

            Aynı şekilde buralarda bu bölgede ÇED raporları yapılıyor çimento fabrikası kurulacağı iddiaları bizi haddinden fazla rahatsız etmiştir. Bütün bunların bölgemizde olmaması ve bölgemizin havasının suyunun börtü böceğinin kayısısının yok olmaması için bütün yetkilileri bölge halkı adına duyarlı olmaya çağırıyoruz “ dediler

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.