ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Enes Karalar ölmesin

 

12 Ocak 2022 03:00
Enes Karalar ölmesin

 

Elazığ Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Enes Kara tarikat ve cemaat baskılarına dayanamayarak intihar etti.

           19 Yaşında genç ve ülke çıkarlarına en çok katkılar sunmak ülkesini bayrağını daha çok savunması gereken bir zaman da tarikat ve cemaatlerin tezgâhına düşerek hayatı karartılan ENES KARA ne yazık ki kendi elleri ile canını nefesini teslim etti. İntiharla hayatına son verdi.

        Enes Kara normal insanlar gibi yaşamak giyinmek inanarak ta inandığı şekilde özgürce yaşamak ve topluma faydalı bir çocuk daha sonra genç olarak faydalı olmaya çalışıyordu.

           Ancak ne yazık ki ilk çocukluk yıllarından itibaren ana baba olacak kişiler Önce ENESİ daha sonrada kardeşlerini istememelerine gitmemek için direnebildikleri kadar direnmelerine rağmen o körpe bedenleri tarikat cemaat denilen ucube kurumlara ve imam hatiplere onları yöneten ucube düşüncelere yaratıklara teslim ettiler.

Ondan sonrası malum” DİN “ adına baskı işkence ve daha akla gelmeyecek eziyetler.

         Zaten açıklamalarında da belirtildiği gibi imam hatip ve tarikat yurtlarında psikolojik olarak yorulduğunu özgürlüğünün olmaması nedeniyle yaşama küstüğünü anlatmakta.

Ölüme giderken bile Annesinin fırın isteğini kardeşlerinin halen imam hatibe gittiğini ve ailenin en azında bu çocuklara onlara anlayışla karşılamalarını bir şekilde vasiyet ediyor.

          Enes Kara vasiyetini açıkladı: "Anneme söz vermiştim işe başlayınca fırın alacaktım, fırın istiyordu babam almıyordu. Biraz param var anneme fırın alın. Kalanı da ortanca kardeşime verin.

Aileme sesleniyorum daha anlayışlı yaklaşın. Kardeşim istemiyor ama imam hatibe gidiyor."

Aile baskısıyla cemaat yurduna yerleştirilen Enes Kara yaşamına son verdi.

EnesKara, onu mecbur bıraktığınız hayata itiraz etmek için hayatına son verdi.

           Enes Karanın babası evladının intihar etmesini bir şekilde kadere bağlarken bu tarikat ve cemaatlerde hiçbir zarar görmediğini söylerken gencecik evladının ölmesini unutmuştu.

            Buradan sormak lazım bu babaya daha nasıl zarar göreceksin evladın canın ciğerin onların baskılarına zorlamalarına dayatmalarına dayanamadığı için kendi hayatına son verdi intihar etti.

            Enes kara hayatına son verdi ancak evde daha kardeşleri var ve o kardeşlerinde sonlarının bu ağabeyleri gibi olmaması için Devlet o çocukları bu anne ve babadan almalı devlet okullarında Devletin gölgesinde himayesinde tarikat cemaatlerden saklayarak büyümesine yardımcı olmalıdırlar.

Buradan yüksek sesle haykırarak bu dinci sahte tarikat ve cemaatlerin temsilcilerine sesleniyoruz Gençlerimizin, umutlarını, neşesini, hayallerini, özgürlüğünü, geleceğini, hayatını çalan düzeniniz batsın.

Onlara umutlarını geri verene kadar mücadele etmek sizlerin örümcek kafanızın içerisini karanlık düşüncelerinizi deşifre edip çocuklarımızı sizin baskınızdan dayatmalarınızdan kurtarmak boynumuzun borcu olsun. Enes karalar ölmesin…

 

İbrahim GÖÇMEN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.