ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Doğan: “Halkın egemenliği ancak demokratik parlamenter sistemle sağlanabilir.”

 

25 Şubat 2022 04:01
Doğan: “Halkın egemenliği ancak demokratik parlamenter sistemle sağlanabilir.”

 

            Sosyal Demokrasi Derneği (SDD) Genel Başkanı Sami Doğan, 6 partinin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” mutabakatlarını kamuoyuna duyuracakları toplantıya katılacak. Doğan: “Halkın egemenliği ancak demokratik parlamenter sistemle sağlanabilir.”

SDD Genel Başkanı “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” toplantısına katılacak

 

“Halkın egemenliği ancak demokratik parlamenter sistemle sağlanabilir”

 

           Sosyal Demokrasi Derneği (SDD) Genel Başkanı Sami Doğan, 6 partinin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” mutabakatlarını kamuoyuna duyuracakları toplantıya katılacak.

             CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” mutabakatlarını 28 Şubat Pazartesi günü Bilkent Otel’de gerçekleştirilecek “sunum ve imza töreni” ile kamuoyuna açıklayacak.

            Partilere ayrılan kontenjanın dışında, akademisyen, gazeteci, meslek örgütleri ve STK temsilcilerinin de davet edildiği törene Sosyal Demokrasi Derneği Genel Başkanı Sami Doğan da katılacak.

           Doğan, bu önemli toplantıya Sosyal Demokrasi Derneği Genel Başkanı olarak katılmaktan büyük bir memnuniyet duyacağını ifade ederek şunları kaydetti: “Demokrasi tüm yurttaşların eşit olduğu bir yönetim biçimi, halkın egemenliği demektir. Halkın egemenliği de ancak demokratik parlamenter sistemle sağlanabilir.

            Sosyal Demokrasi Derneği olarak, demokratik parlamenter sisteme desteğimiz bugün de tüm gücüyle devam ediyor. Güçlendirilmiş parlamenter sistem, demokrasinin gerçekleşebilmesinin yoludur.

            Bu toplantının da ‘tek adam rejiminin’ son bulacağı, demokrasinin, adaletin toplumun tüm kesimlerine yayılacağı günlere giden yolda umut olmasını temenni ediyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.