ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

HDP De yoğun çalışmalar var “ Şimdi kazanma zamanı “

 

18 Mart 2022 04:59
HDP De yoğun çalışmalar var  “ Şimdi kazanma zamanı “

 

 

           Aylardır ilçe seçimleri ile çaba sarf ederek örgütsel çalışmalara hızla devam eden ve var olan ilçelerde ki seçimlerini tamamlayan ilçelerde ilçe eş başkanları ve yönetimlerini başarı ile tamamlayan Malatya HDP İL Örgütü bu günlerde de21 Mart barış ve özgürlük simgesi NEWROZ Bayramını kutlamak üzere çok yoğun çalışmalar yapmaktadırlar.

           21 Mart Newroz bayramı bazı nedenlerden 20 Mart gününe müsaadesi alınmış. 20 Mart Pazar günü saat 11 gibi Turan emeksiz üst kavşağında sazlı sözlü ve halkın katılımı ile ismine ve içeriğine yakışır bir şekilde kutlanacağı belirtildi.

         Konu ile ilgili konuştuğumuz HDP Malatya il örgütü eş başkanı Yusuf Bozkuş “ 20 Mart Pazar günü Emeksiz meydanında kutlanacak Newroz Bayramı için Salı gününde başlayarak, Malatya caddelerinde, ilçelerde Newroza çağırı ilanları dağıtıyor halkımızı ŞİMDİ KAZANMA ZAMANI “ diyerek Newrozu kutlamaya davet ediyoruz”

             İl eş başkanı Yusuf Bozkuş ve Perihan Yüce kaya bu yıl Newrozun daha kitlesel geçeceğini düşündüklerini Newrozun tüm ezilen halkalara kutlu olmasını diledikten sonra “Faşizmin saldırılarına karşı tüm ezilen halkların en başta Kürtlerin “ biz vardık, varız ve hep var olacağız” sesinin tüm Dünya da en coşkulu haykırıldığı gündür NEWROZ .“

         Zamlara yoksulluğa yokluğa yolsuzluklara işsizliğe talana hukuksuzluğa ve ayırımcılığa karşı yok edilen Tarım ve hayvancılığa, tütün yasaklarına ve doğa talanlarına karşı;

         Tüm halkımızı “ şimdi kazanma zamanı “şiarıyla karşılayacağımız2022 Newroz un da faşizme karşı Newroz ateşi etrafında kenetlenmeye coşkumuzu isyanımızı büyüterek her yerde herkesi NEWROZ bayramını kutlamaya davet ediyoruz.

               8 Martta açığa çıkan kadın direniş ruhunu newroz da özgürlük ruhuyla büyüterek zafere ulaştırmak için tüm Malatya halkını herkesi Pazar günü saat 11 de Turan emeksiz üst kavşağında ki bayramımıza ve mücadeleye davet ediyoruz “  

        HDP İl örgütü olarak yoğun olarak çalışıyoruz halkımızı alana çağırıyoruz.   Malatya genelinde 30 bin el ilanı, 4 günlük radyo anonsu ve son cumartesi günü ise ses anons araçları ile Malatya halkını Newroz alanına davet edeceğiz “ dedi.

Newroz bayramı kutlamasından sonra ki süreçte 3 Nisan da il örgütü olarak kongrelerini yaparalk örgütlemeye tamamlayıp olası erken ya da normal seçim çalışmalarına başlanacağı belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.