ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

EĞİTİM-SEN " ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALIDIR "

 

06 Nisan 2022 21:23
EĞİTİM-SEN

 

 

 

          İlimiz Doğanşehir İlçesi Kurucuova İlkokulunda görev yapan eğitim emekçisine görevi başında şiddet uygulanmış, hatta linçe uğramasını sert bir dille eleştiren ve lanetleyen Eğitim – sen Malatya şube yürütme kurulu yazılı bir açıklama yaparak ilgilileri göreve çağırdı.

               Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Malatya Şubesi Yürütme Kurulu” Öncelikle okullarımızın birer şiddet yuvası haline gelmesinde öğretmenlik mesleğini rencide eden yaklaşım ve açıklamaların, her fırsatta şiddet ve nefret dilini kullanan siyasetlerin ciddi katkısı ve sorumluluğu vardır.

             Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde sık sık karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusu, okullarımızı kuşatmış, eğitim emekçilerini şiddetin hedefi haline getirmiştir.

Okullarda yaşanan şiddet ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi için önerilerimiz.

 

•             Eğitim ve bilim emekçilerini, hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmeli.

•             Sorunu çözmek, günü birlik müdahalelerle değil, uzun vadeli eğitim politikaları ile mümkündür.

•             Başta Eğitim emekçileri ve öğrenciler olmak üzere sosyal ve kültürel çalışmalar tatmin edici olmalıdır.

•             Saldırgan çocukların, şiddet uygulayan ebeveynlerini örnek aldıkları için onları taklit etmekte, aile içi şiddetin önüne geçecek mekanizmalar oluşturulmalı.

 

             Okullarda yaşanan şiddetin son bulması için acilen gerekli adımlar atılmalı. Hiç kimse şiddetin uygulayıcısı veya hedefi haline getirilmemelidir.

            Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığını acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.” dediler

Eğitim Sen Malatya Şubesi Yürütme Kurulu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.