ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

ADD “ MIZRAK ÇUVALA SIĞMAMIŞ “

 

27 Mayıs 2022 12:45
ADD “ MIZRAK ÇUVALA SIĞMAMIŞ “

 

 

           Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 24 Mayıs 2022 tarihinde yapılan basın açıklamasında Genel Başkanımız Mustafa Hüsnü Bozkurt’un “Diyanet; 9 yaşında bir kız evlenebilir, çocuk doğurabilir” diyor şeklindeki paylaşımının asılsız olduğu duyurulmuştur.

            Basın etiğinden uzak bazı basın yayın organları tarafından bu açıklama kamuoyuna “Alçakça iftira” ve benzeri nitelemelere servis edilmiştir.

           Oy sa, 2 Ocak 2018 tarihinde yine benzer bir açıklama ile yalanlanan konu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi web sitesinde 2017 yılında “Dini Kavramlar Sözlüğü” sayfasında halka açık şekilde yayınlanmış, 2018 yılında gelen tepkiler üzerine Buluğ Çağı ve Nikâh ile ilgili açıklamalara erişim geçici süre engellenmiş ve sayfa 2019 yılında kapatılmıştır.

             Ekte sunduğumuz belgelerde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi web sitesi olan diyanet.gov.tr de yayınlanan “Buluğ yaşı kızlar için 9’dur”,“Buluğ çağına erişmiş kadın nikâhlanabilir” açıklamaları yer almaktadır.

            Derneğimiz ve Genel Başkanımızı kamuoyunda hedef haline getirmek için yapılan gerçek dışı ve maksatlı açıklamaları kınıyor, 23 Nisan Yeniden Atatürk Cumhuriyeti manifestomuzda vurguladığımız ÇOCUK ve GELİN sözcüklerinin birlikte kullanılması utancının tarihe gömülmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz.

 

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

GENEL MERKEZİ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.