ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

MTÜ 4. Mezuniyet Töreni Düzenlendi

 

03 Haziran 2022 17:32
MTÜ 4. Mezuniyet Töreni Düzenlendi

 

 

              Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) 2021-2022 akademik yılı 4. mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezuniyet töreni öncesi Vali Hulusi Şahin, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’a iade-i ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından Vali Hulusi Şahin, Malatya Turgut Özal ÜniversitesiBattalgazi Yerleşkemizde bulunan Geri Dönüşüm Sergisi, Hat Sanatı Sergisi ve Turgut Özal Müzesi'ni ziyaret etti.

               Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Battalgazi yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet töreninde Ziraat Fakültesi birincisi Zeynep Aydın ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut açılış konuşması yaptılar.

              Vali Hulusi Şahin yaptığı konuşmada, “Öğrencilerle bir arada olmak insana gençlik aşısı gibi geliyor, sizleri görünce geleceğe dair olan ümitlerimiz yeşeriyor, güçleniyor. Sizler bizim geleceğimizsiniz, ülkemizin geleceğisiniz, ailelerimizin gözbebeklerisiniz ve çok önemli bir eşiği hayatınızda geçmiş oldunuz, üniversite mezunu oldunuz bu çok değerli.

               Alacağınız diploma öyle kolay bir şey değil hayatınızın çok önemli bir anını yaşıyorsunuz şu anda. Bundan sonra İnşallah hepinizin çok uzun bir hayatı olacak bu hayatın her aşamasında kimliğinizi oluşturan temel belgelerden bir tanesi hatta belki de en önemlisi aldığınız bu diploma olacak Mezun olduğunuz bu üniversite önemli bir üniversite.

              Çok kısa sürede büyük mesafe kat etmiş ve çok önemli bir ismin üzerinde kurulduğu üniversite. Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, özellikle bizim üniversite yıllarımıza damgasını vuran bir büyük liderdi. Sözünü hiç unutmuyorum “Eğer çok büyük bir hata yapmaz isek 21. yüzyıl Türk Asrı olacaktır” demişti.

             Türk Asrı olması yolunda çok güçlü bir şekilde ilerliyoruz.Bu kutlu yolda sizlerde görev alacaksınız.  Genç bireyler olarak ülkemizin büyüme, gelişme, muasır medeniyetler seviyesine ve üzerine çıkma yolunda sizlerde sorumluluk alacaksınız.

              Buradaki temel kriterimiz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü olmalı;“Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.”Demekki bizim için geleceğe yönelik yapmamız gereken temel iş çalışmak, yorulmak, öğrenmek, didinmektir. Emek verdikçe mutlaka başarılı olacağız” dedi.

               Vali Hulusi Şahin, eşi Ebru Şahin, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin katıldığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi 4. Mezuniyet Töreni'nde Vali Hulusi Şahin, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ercan Altın ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren mezun olan öğrencilere başarı belgelerini takdim ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.