ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

GEZİ HALKTIR! GEZİYE HAKARET ETTİRMEYİZ!

 

03 Haziran 2022 01:51
GEZİ HALKTIR! GEZİYE HAKARET ETTİRMEYİZ!

 

 

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ gurup toplantısında ki konuşması sırasında GEZİ ye katılanlara sarf ettiği bazı kelimeler yurt genelinde Gezi ye katılan milyonları rahatsız etmiş ve tepkilere neden olmuştur

Malatya da da SOL parti tepkisini Malatya İnönü caddesinde kız lisesi önünde yaptığı açıklamayla yüksek sesle dile getirmiş ve kınamıştır.

            SOL Parti yetkililerce yapılan açıklama da “ Bugün 2 Haziran bundan dokuz yıl önce bu ülkenin onurlu insanlarının; baskılara karşı, eşitlik, özgürlük düşleriyle sokakları doldurduğu gezi direnişinin 9. Yılı. Dokuz yıldır Gezi isyanının korkusu iktidarın peşini bırakmadı. Gezide direnenler bugün gezi davası kurmacısıyla cezaevlerinde hapsediliyor, ancak gezi bitmedi, sürüyor.

             Çünkü gezi halktır ve hapsedilemez. Gezide katledilen canlarımızı buradan bir kez saygıyla anıyoruz.

               Dün yine doğalgazdan, akaryakıta, undan, elektriğe zam yapıldı. Ülkede açlık, yoksulluk, işsizlik kol gezerken her gün her şeye gelen zamlar altında emekçiler, gençler, üreticiler, kadınlar yaşamaya çalışırken, saraylarda sefahat içinde yaşayan, üç beş maaş alan iktidar ve yandaşlarından halkı anlaması beklenmez! Halkına yabancılaşan, yüksek kiralarla barınamayan, gıdaya erişemeyen halkın sorunlarına çözüm üretemeyen iktidar herkesi düşmanlaştıran, hakaret diliyle ülkeyi yönetip, iktidarının kalıcılığını sağlamaya çalışıyor. Ancak iktidarda kalamayacak, yanılıyor!

                  Siyasal İslamcılığı kuşanıp her tür yolsuzluk, rantı mübah gören iktidara, Cumhurbaşkanına sesleniyoruz; kullandığınız eril dille, hakaret cümleleriyle geziyi itibarsızlaştırma çabalarınız boştur!

              Milyonların tüm ülkede sokaklarda isyanını haykırdığı gezi halktır! İktidarı elinde tuttuğunu zannedenler halka hiçbir koşul ve şartta hakaret edemez! Halka hakaret suçtur!

              Gezi onurumuzdur, birleşik halk muhalefetidir! Halka hakaret edenler, halkın gözünden mücadelesiyle tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır! “    

Malatya SOL Parti

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.