ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

MALATYA ÇEVRE PLATFORMU OLARAK YAPTIĞIMIZ ARGUVAN ÇALIŞMASI

5 Haziran sabahı Arguvan’da yeni yürütmeyi oluşturmak için yola çıktık. Kenan Saraç, Hasan Kaya ve İsmet Alıcıyla. 5 Haziran aynı zamanda Dünya Çevre Günüydü bizde 5 Haziran’ı önümüze koyduğumuz Arguvan’ın yeni yürütmesini oluşturmayı görev edindik. Dünya Çevre Günü kutlu olsun diyelim. 

08 Haziran 2022 03:01
MALATYA ÇEVRE PLATFORMU OLARAK YAPTIĞIMIZ ARGUVAN ÇALIŞMASI

 

 

              

              Arguvan’da şu insanlarla konuştuk. İsa köyü muhtarı Hasan Hüseyin Çelik’le ve Süleyman Uğruluyla. Süleyman Uğurlu bize büyük bir destek verdi akşama kadar yaptığımız çalışmada bizlerle birlikte ter aldı. Kendisi de kurulacak yönetimin yanında yer alacağını ve emek eksenli ekoloji mücadelesi yapılması gerektiğini ifade etti.

            Arguvan Merkezde Ali İhsan Güler arkadaşla buluştuk Arguvanda yapılan sondajlara dair bilgi aldık. Ali İhsan arkadaş çoğu insanın sondaj yapılmasına karşı olmadığını çok düşük paralar alarak kendilerine ait yerlerde insanların sondaja izin verdiğini söyledi.

            Kendisine de MTA memurları tarafından para teklifinden bulunulduğunu ama bu ahlaksız teklifi red ettiğini söyledi. Hatta para teklifi yapılırken yanında bulunan bir arkadaşla bizle bir telefon görüşmesi yaptırdı.

               Arguvan merkezde Zeki Çıplak ile görüştük ve sonra Arguvan yürütmesinde bulunan Barış Gönül’ü ziyaret ettik. Barış arkadaş yeni yürütmenin oluşması için gerekli desteği vereceğini söyledi. Barış arkadaşla 23 ve 24 Temmuzda Arguvan da yapılacak türkü festivalinde ne yapabiliriz onu konuştuk.

               Sonra Şotik köyü muhtarıyla sohbet ettik. Muhtarımızla sohbette yanında bulunan üç dört arkadaş sohbetimize katıldı. Muhtarımız MTA memurlarının 8 kişinin ÇKS belgesi olmadığı için kendisinin onay vermesiyle sondaj yapabilmesinin olanağı için başvurduklarını söyledi. Bu başvuruya onay vermediğini söyledi. Gelen memurlara da yaptıkları işlemin kanunsuz olduğunu bildirdiğini söyledi.

                Oradan Çavuş köyüne gittik Çavuş köyünün muhtarı ve yanında olan üç kişiyle sondajlara dair konuştuk. Buradaki arkadaşlarda emek eksenli mücadelenin gerekliliğinden bahsederek Arguvanda yapılacak türkü festivalinde güzel bir çalışma yapılması gerektiği ifade edildi.

              Bu festivalle birlikte Arguvan’a dışarıdan gelen insanlarda bilgilendirilebilinir ve geniş bir kamuoyu oluşabileceğini söyledik. Yanımızdaki arkadaşlarla Çavuş köyünde mezarı bulunan devrimci mücadelenin önderlerinden Abuzer Karahan’ın mezarını ziyaret ettik. Mücadelesinin hala devam ettiğini göstermek için, mücadelesi mücadelemizdir, dedik.

               Ardından bizi bekleyen eski yürütmedeki yol arkadaşımız Mehmet Düz ova’ya uğradık. Yeni yürütmede imkânı dâhilinde görev alabileceğini yeni yürütmenin oluşması katkı da bulunacağını bildirdi. Mehmet Düzova da bizim 5 Haziran yürüyüşüne katılarak oradan kızıllaş köyünde yaşayan Süleyman Çıplak’la sohbet etmek için yol aldık.

                Süleyman arkadaş yeni yürütme de yer alabileceğini imkanı dahilinde emek eksenli bir ekoloji mücadelesini yaratmak gerektiğinden bahsetti. Bu mücadelenin daha geniş bir alana yayılması için geçmişten gelen pratik deneyimleriyle göreve hazır olduğunu söyledi.

             Buradan Narmikanda yaşayan emekçi Jeoloji mühendisi İlhan Özdemir arkadaşa uğradık. İlhan Özdemir arkadaş yer yer Arguvan ve Malatya Çevre Platromuna teorik destek verebileceğini ifade etti.

              Bizler 5 Haziran Dünya Çevre gününü, Arguvanda bir yürütme oluşturmak için böyle kutladık. Arguvanda daha konuşacağımız insanlar var bu görevi de en kısa sürede yerine getirteceğiz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.