ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

Bir ekmek alacak gücümüz kalmadı

             İzmir'de hükümete tepki büyük. Bir ekmek almakta bile zorlandığını söyleyen emekli yurttaş, "Yatıyoruz sabah kalkıyoruz zam, bıktık usandık" dedi. 

10 Haziran 2022 07:08
Bir ekmek alacak gücümüz kalmadı

İzmir'de hükümete tepki büyük:

 

             Yüksek enflasyon esnafın yaşadığı geçim zorluğunu katladı. İzmir’de hükümete tepki gösteren esnaf, enflasyonun kontrol altına alınması gerektiğini kaydetti.

Mobilya dükkânı olan Haşim Dalbeyler, “Son zamlar herkesi etkiledi. Bugün küçük esnaf zor durumda. Bütün her şey nakit paraya dönüştü. Verdiğin fiyatlar bir haftada değişiyor tutmuyor.

             TÜİK’in açıkladığı enflasyona inanmıyorum. Dün akşam mazot 26 liraydı şimdi 28 lira oldu. Sadece mazota, yakıta, elektriğe, suya bugün gelen zamlarla geçen senenin zamlarına baksınlar da öyle konuşsunlar” dedi.

 

TÜİK VERİLERİNE GÜVEN YOK

 

            İnşaat işleriyle uğraşan Ayhan Kayırılan, “Yoğun bir şekilde zam yapılıyor ve bu zamlardan toplum olarak herkes etkileniyor. Mevcut enflasyon ise doğru değildir, yüzde 100’e varan bir enflasyon var. Halk olarak, esnaf olarak bu zamlardan etkileniyoruz. Yoğun zamlardan dolayı alım gücü düştü” diye konuştu.

Her gün gelen zamlardan inşaat sektörünün de etkilendiğini ifade eden Kayırılan,

           “Dün malzemeciyle görüştük onlar ‘Malzemeyi satmasak kârlı durumdayız’ diyor. Malzeme parası her gün arttığı için sattığı malzemenin yerine yenisini alamıyor. Hem inşaat yapan hem de malzeme satan zor durumda. İş yapanın her an iflas etme durumu var” diye konuştu. 

            Emekli Emel Özçınar ise, “Yatıyoruz sabah kalkıyoruz zam, bıktık usandık. Bizi idare edemiyorlarsa çekilsinler, gitsinler.

             Batırdılar ülkemizi, istemiyoruz onları artık. Bir ekmek alacak gücümüz kalmadı. Emekliyiz yetiştiremiyoruz. Ne yapacağız hırsızlık mı yapalım? TÜİK’in yaptığı açıklamaya inanmıyorum. Hep yalan söylüyorlar. Türkiye bir kişiyle idare edilmez” diye konuştu.

 

 ‘SEBZE, MEYVE HEPSİ PAHALI, PAZARA ÇIKAMIYORUZ’

 

           40 yıldır esnaf olan Güllühan Şakar da “Geçinemiyoruz artık. 100 lira olan elektrik faturası 700-800 lira oldu. Kiralar yine öyle arttı. İzmir’de şu an kiraz mevsimi ama kilosu 30-40 lira. Sebze, meyve hepsi pahalı, pazara çıkamıyoruz.

                Geçen sene 100 liraya çıkılan pazar şimdi olmuş 500 lira. Asgari ücret 4 bin 250 lira, ev kirası olmuş 3 bin. 200-300 lirayla pazara gidemiyorsun, 1 kilo et olmuş 150 lira. Burada baklavacı var, orada çalışan kişi 5 bin lira maaş aldığını söylüyor.

               Baklavanın kilosu 170-180 lira. Emekçi orada çalışıyor 1 kilo tatlıyı kendi evine götüremiyor” diyerek gelen zamlara tepki gösterdi

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.