ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

OKUMANIN DİPLOMA ALMANIN YAŞI YOKTUR

 

13 Haziran 2022 13:18
OKUMANIN DİPLOMA ALMANIN YAŞI YOKTUR

 

 

          Malatya da ev hanımı ve ilkokul mezunu Hülya yapalı kan ısrarla ve özenle tüm insanlara örnek olacak şekilde çalışarak İnönü üniversitesi Tarih bölümünü başarı ile bitirerek resimde görüldüğü gibi diplomasını alarak sevinç gözyaşları ile başta çocuklarına olmak üzere ailesine kardeşlerine anne ve babasına dost ve arkadaşlarına hediye etti.

             Hülya hanım çocukluğunda ilkokulu bitirdikten sonra hep okumak üniversite bitirmek hayali ile yaşarken şartlar olumsuz olunca okumayı o anlık için noktaladı.

Büyüyüp evlenme çağına gelince isteyenleri oldu ve neticede bir cami imamı ile evlendi peş peşe kızı oğlu çocukları oldu.

              Ancak okumayı çok istiyor devam ederek hedefine ulaşmak istiyordu. İlk etapta dışarıda ortaokulu başarı ile bitirdi. O hızla Liseyi de dışarıda bitirdi.

             Hedefine az kalmıştı ancak onu illet hastalık “ kanser “ yakaladı. Hülya hanım azimli ve dirençli duruşu tavrı ile çok yakınlarının gayreti ile de bu illeti de yendi ve Üniversite imtihanlarına girerek İnönü üniversitesi Tarih bölümünü kazanınca dünyalar kendisinin oldu ve kızı ile birlikte üniversiteli oldu.

            Neticede bu sene İnönü üniversitesi Tarih bölümünü bitirerek mezun oldu ve diplomasını aldı. Hayırlı olsun.

            Hülya Yapalıkan ile konuşmak görüşmek istedik ancak kardeşi Furkan arabacıyı yakalayınca ona Hülya hanımı sorduk.

           Furkan arabacı ablasını anlatırken haklı mutluluk yaşıyor ve heyecanlı idi. Yaptığı söyleşide diploma töreni sırasında ablasının elinde diploma ile halkı selamlamasını işaret ederek “ Şu resim aslında bir başarının bir yorgunluğun bir hayata bakisin en önemlisi 3 çocuklu bir annenin okumaya olan inancının bir göstergesidir.

           Yaş zaman ve ev hanımı olmanın yanı sıra ilkokul mezunu olmanın hiçbir öneminin olmadığını ispat etmenin fotoğrafıdır..kimilerine göre okuyunca ne olacak demedi bu yaşta diploma almak neyime yarar demedi, okumanın kendi çocuklarına daha sonrada diğer insanlara örnek olmayı öğretti.

Aslında birilerine göre elindeki bir kâğıt ama anlayana bilimin ne kadar önemli olduğunun ve hangi yaşta hangi şartlarda olursa olsun başarmanın bir göstergesidir.

            Sonuna kadar hak ettin CANIM ABLAM... Başarılarının ve gülümseyişinin bir ömür boyu devam etmesini dilerim.”  dedi

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.