ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

ÇGD “ Gazeteciler bu yasayı kabul etmiyor “

         Türkiye de bu gün birçok basın kuruluşu gibi Çağdaş gazeteciler derneği de sansür olarak çıkarılmak istenen basın yasasına karşı harekete geçerek “ sansür “ yasasına hayır demek için meydanlara indiler. 

22 Haziran 2022 17:44
ÇGD “ Gazeteciler bu yasayı kabul etmiyor “

 

 

            Türkiye de bu gün birçok basın kuruluşu gibi Çağdaş gazeteciler derneği de sansür olarak çıkarılmak istenen basın yasasına karşı harekete geçerek “ sansür “ yasasına hayır demek için meydanlara indiler.

          Çağdaş gazeteciler derneği yetkililerinin yaptığı yazılı açıklama da “  Değerli meslektaşlarımız, üyelerimiz, eşitlik ve özgürlük temelinde bir toplumda yaşama arzusundaki yol arkadaşlarımız;

            Bugün Türkiye'nin dört bir yanında, basın örgütleri olarak alanlardayız. Çünkü AKP ve MHP iktidarı, Türkiye'nin hemen hemen her alanda dağ gibi büyüyen sorunlarına çözüm bulmak yerine, bunların konuşulmasını, yazılmasını engellemek için bir baskı düzenlemesini Meclis gündemine taşımış durumda.

            Tüm yapıcı önerilere rağmen Meclis komisyonlarından geçirilen yasa teklifi, doğrudan basın özgürlüğünü hedef almakla beraber, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik yeni kısıtlamalar içermekte.

           Kamuoyuna 'dezenformasyon yasası' olarak yansıyan bu teklif, 'halkı yanıltıcı bilgi yayma' bahanesiyle, iktidara karşı her türlü eleştiriyi suç haline getirmekte.

             Yalnızca engellemelerden söz etmiyoruz. Sosyal medyada yazılan, paylaşılan, haber olarak sunulan tüm bilgiler artık iktidarın muğlâk suç tanımının süzgecinden geçecek.

             Bu yasa teklifi, iktidarın beğenmediği tüm bilgilerin, gerçeklerin saklanması; gerçeği dile getirecek herkesin hapsedilmesi anlamına gelmekte.

             Bu yasa teklifi, hali hazırda zamanının büyük bir çoğunluğunu adliye koridorlarında haklarında açılan davalarla harcamak zorunda kalan gazetecilerin, muğlak bir tanımla birer suçluya dönüşmesi anlamına gelmektedir.

              Bu yasa teklifi, sosyal medyada tek bir paylaşımla 3 yıl hapis cezası alınabileceği anlamına gelmektedir.

 

Değerli basın mensupları;

 

              Bizim işimizin tanımı: Gerçeğin ortaya çıkmasına aracılık etmek ve bu uğurda çok sesli bir topluma katkı vermek. Ancak iktidar gerçekliği kendi çizdiği biçimle size aktarmak, seçim öncesi halka duyurulabilecek her türlü yolsuzluğu, usulsüzlüğü, hırsızlığı bizi suçlayarak hasıraltı etmek istemektedir.

             O yüzdendir ki bu yasa teklifi, gerçeklere ulaşmak, sesini duyurmak isteyen herkesi hedef alarak özgürlüklerinden alıkoyacak bir hapis düzenlemesidir.

               Bugün tüm basın örgütlerini, tüm gazetecileri sokağa döken bu yasa, basına bakışını çok iyi bildiğimiz AKP-MHP’nin kendi iktidarına tutunmak için başvurduğu son çaredir.

 

Gazeteciler bu yasayı kabul etmiyor

Gazeteciler gerçekliğin yasaklanmasını kabul etmiyor

Gazeteciler mesleklerinin bir suç haline getirilmesini kabul etmiyor

              Gazeteciler halkın fikirlerini, hürce ifade edebilmesinin savunulması için herkesi bu yasa taslağına karşı çıkmaya çağırıyor.

 

Yasanın Meclis Genel Kurulunda görüşülmeye başlanacağı gün, yarın.

Buradan Meclisteki vekillere sesleniyoruz.

Bir gün size de gerekecek olan adaleti siz şimdi tesis edin.

             Kendi sesinizi duyurmak istediğinizde, sesinizi duyurabilecek gazeteciler kalsın istiyorsanız bu yasaya hayır deyin.

 

Sansür Yasasına Hayır

Gazetecilik Suç Değildir

Topluma Sansüre Hayır

Bir tık 3 yıl

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.