ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

Bu kararlar, sokakta gezen diğer potansiyel katillere, kadın düşmanlarına cesaret veriyor.

         Üniversite öğrencisi Pınar Gül tekini katleden cani nin mahkeme ce verilen cezada haksız tahrik indirimi uygulanması tüm yurtta olduğu gibi Malatya da da infial yarattı. 

23 Haziran 2022 21:47
Bu kararlar, sokakta gezen diğer potansiyel katillere, kadın düşmanlarına cesaret veriyor.

 

 

          Üniversite öğrencisi Pınar Gül tekini katleden cani nin mahkeme ce verilen cezada haksız tahrik indirimi uygulanması tüm yurtta olduğu gibi Malatya da da infial yarattı.

             Konu ile ilgili açıklama yapan Malatya demokratik kadın platformu “20 Mayıs Pazartesi günü, Pınar Gül tekin davasının 13. Duruşması Muğla Adliyesi’nde görüldü ve karar çıktı.

                 Karar sonucunda Cemal Metin Avcı’ya verilen müebbet hapis cezası haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıla düşürüldü. Katile yardım eden kardeşi Mertcan Avcı ve diğer failler ise beraat etti. Erkek adaletin korunaklı adliye saraylarından kadın katilleri için verdiği bu kararlar, sokakta gezen diğer potansiyel katillere, kadın düşmanlarına cesaret veriyor.

           13 duruşmadır adaletin işlemesi için hiçbir adım atılmadığını bizler, her duruşmada basından ve sosyal medyadan takip ettik. Pınar katledildiğinden beri, yandaş medya ve iktidarın kadın düşmanı şakşakçıları Pınar’ı, özel yaşamını didik didik etti, katildense Pınar’ın hayatı sorgulandı.

             Hâkimin tavırları başından beri yanlıydı. Nitekim katil, bundan güç alarak “İstanbul Sözleşmesi iyi ki kaldırıldı, vicdanım rahat” gibi sözleri pişkince sarf edebildi.

             İki yıldır tüm duruşmalarda, Adli Tıp raporlarında doğrulanan kanıtlara rağmen katile ve ailesine zaman kazandırıldı, Pınar’a türlü iftiralar atıldı.

             Kadınlar olarak katledilen bir kadının itibarının bu denli zedelenmeye çalışılmasına asla izin vermedik, vermiyoruz.

             Katil Cemal Metin Avcı’ya verilen 23 yıllık hapis cezası, katile delilleri karartmada yardım eden aile üyelerinin beraati, biz kadınlara yöneltilen bütünlüklü saldırıların bir aşamasıdır.

              Kadınların sokağa çıkmaması, hayatlarına dair karar vermemesi için devlet, iktidar, yargı yoluyla kadınlar hizaya çekilmek isteniyor.

             Sanılıyor ki bu kararlar karşısında biz kadınlar bir köşeye çekilip öldürülmeyi bekleyeceğiz! Buradan bir kez daha söylüyoruz, kadın katilleri için verdiğiniz ödül gibi cezaları biz buradayken vermeye devam edemeyeceksiniz!

             Sizin bugün biz kadınlarla dalga geçer gibi, katil Cemal Metin Avcı’ya verdiğiniz 23 yıllık hapis cezasını asla tanımıyoruz!

              Katillere; caydırıcı, cezalandırıcı, gerçek cezalar vermek zorundasınız. Bizim yaşamlarımız sizin adliye salonlarınızdan çıkan eril kararlara, kadın düşmanı cezalara kalmadı, kalmayacak!

Yasta değil isyandayız, bir kişi daha eksilmeyene, kadınlar için adalet sağlanana kadar mücadelemizden vazgeçmiyoruz!”dedi

                                                                             

MALATYA DEMOKRATİK KADIN PLATFORMU

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.