ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Yıldız, Başkan Çınar'ı İstifaya Davet Etti

             İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız, gri pasaport skandalının asıl sorumlusunun halen görevi başında olduğunu ifade ederek Başkan Çınar’ı istifaya davet etti. 

25 Haziran 2022 01:18
İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Yıldız, Başkan Çınar'ı İstifaya Davet Etti

 

 

             İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız, gri pasaport skandalının asıl sorumlusunun halen görevi başında olduğunu ifade ederek Başkan Çınar’ı istifaya davet etti.

            2021 yılının Nisan ayında CHP Yeşilyurt Belediye Meclis Üyelerinin ortaya çıkardığı Gri pasaport olayında dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Bekir K.'nın tutuklanması üzerine yazılı basın açıklamasında bulunan İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız, "Yeşilyurt Belediyesi’nin, "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek" adı altında Almanya’ya götürdüğü 45 kişiden 43’ünün dönmemesiyle ortaya çıkan insan kaçakçılığı olayında tek sorumlu Eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir. K. olamaz.” dedi.

              Başkan Yıldız açıklamasının devamında şunları söyledi; “Yeşilyurt’ta Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın bilgisi dışında ilçenin herhangi bir yerine bir çivi bile çakılamaz. Hal böyleyken Başkan benim bu organizasyon işinden haberim yoktu diyemez. Üstelik böyle bir organizasyonun düzenlenebilmesi için Belediye Meclisinin onayı ve kendi imzası olduğu halde haberim yoktu demek aklımızla dalga geçmek anlamına geliyor.

            Bu hadise o dönem ülke gündemini de uzunca süre meşgul etmiş, Malatya’mızın ismine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu tarihi skandal 3 kişinin tutuklanmasıyla bitecek nitelikte değildir. İYİ Parti olarak olayın etraflıca soruşturulması ve tüm suçluların tespit edilerek hak ettikleri cezaları almalarını talep ediyoruz.

            Bu süreçte Almanya’ya giden Başkan Yardımcılarından Bekir K. ve Şahin Ö. skandalın ortaya çıkmasıyla Belediye tarafından yapılan açıklamada görevlerinden alınmış (Şahin Ö. Halen Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir) yine Almanya’ya giden AKP Meclis Üyesi Nusret A.’nın Nisan 2021 tarihinden sonra Belediye iştiraklerinden birine müdür olarak atanması ayrıca İçişleri Bakanlığınca başlatılan soruşturma kapsamında görevden alınan Özel Kalem Müdürü Mehmet T. ve Basın Müdürü İsa Y.’nin daha imzalar kurumadan ödül gibi başka birimlere sorumlu olarak atanması ile Başkan kendini AKlayamaz.

             Bu nedenlerledir ki Belediye Başkanı Mehmet Çınar ya istifa etmelidir, ya da görevden alınmalıdır.

             Başkan Mehmet Çınar ve ekibinin yaptığı Gri Pasaport Skandalı Yeşilyurt İlçemizin insanlarına, ilçenin geçmişine ve Malatya’mıza yapılan en büyük ihanettir.

              Naif insanların yaşadığı Malatya’mızın İş İnsanlarının çıktığı Devletinin Milletinin yanında olan ilçemizin bu gibi kabul edemeyeceğimiz talihsiz hadisenin yaşanması hepimizi derinden üzmüştür. Bunu bizlere yaşatanların tek sorumlusu Başkan Mehmet Çınar’dır."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.