ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

Ankara da ki cem evlerine yapılan çirkin saldırı Malatya da da kınandı ZÜHAL GÜLER  “ SEVGİLİ CANLAR.”

          Ankara da şerefsizce dört cem evine çirkin ve kasıtlı saldırılar yapılması tüm Türkiye de ki Alevi vatandaşlar ve kurumları çok ciddi anlamda tepki gösterip kınarken Malatya pir sultan abdal derneği de yoğun bir şekilde toplanan üyeleri ve vatandaşlar ile birlikte faşist saldırıyı kınayarak lanetlediler 

01 Ağustos 2022 16:54
Ankara da ki cem evlerine yapılan çirkin saldırı Malatya da da kınandı  ZÜHAL GÜLER  “ SEVGİLİ CANLAR.”

 

 

              Ankara da şerefsizce dört cem evine çirkin ve kasıtlı saldırılar yapılması tüm Türkiye de ki Alevi vatandaşlar ve kurumları çok ciddi anlamda tepki gösterip kınarken Malatya pir sultan abdal derneği de yoğun bir şekilde toplanan üyeleri ve vatandaşlar ile birlikte faşist saldırıyı kınayarak lanetlediler

             Bugün Ülkenin dört bir yanından Aleviler ve dost örgütler yan yanaydı.güçlü bir ses olmaya çalıştılar ..alevi örgütleri ve dostları süreci yakından takip ediyor.

              PSAKD önünde yapılan ikinci başkan Zühal Güler tarafında yapılan açıklama da “ Öncelikle şunu belirtelim ki; Canlarımıza, Cem evlerimize ve kurumlarımıza saldıranlar, bu saldırıları planlayıp yönetenler bilsinler ki; bizi demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesinden koparamayacaksınız. Çünkü biz, baskıya zorbalığa ve her türlü şiddet politikalarına boğun eğmeyiz.

Savaş çığırtkanlığına ve her türlü çatışma diline karşı barışın ve kardeşliğin saflarında yer alırız.

               Biz Aleviler, tarih boyunca her türlü provokatör tertibinin karşısında ve bize yönelik her saldırıya rağmen 72 millete bir nazarla bakmaya devam ettik.

             Hakları kendi içinde kutuplaştıran, ötekileştiren, çatıştıran, gerilimden ve şiddetten beslenen politikaların karşısında durduk ve durmaya da devam edeceğiz.

             Topraklarımızı kana bulamak için, tetikçileri ve güdümlü katilleri kullanan Derin Devlet güçlerini Koçgiri’ den, Dersimden, Maraş’tan, Çorum’dan, Gazi’den, Gezi’den, Zilan’ dan, Roboski’den, Soma’dan, 10 Ekim'den ve  Suruç’tan ve onlarca benzer katliamdan biliyoruz....

           Aleviler olarak eşit yurttaşlık mücadelesi verirken çok iyi biliyoruz ki, bu ülkede yaşayan halklar, inançlar ve kimlikler özgür olmadan biz de asla özgür olamayacağız. Bu nedenle dost ve musahip kurumlarla; ilerici, aydın, demokrat ve devrimci güçlerle birlikte omuz omuza bir mücadeleye inanıyoruz.

              Bu saldırıların asıl amacının topraklarımızda kaos ve çatışma ortamı yaratmak olduğunun bilincindeyiz.

          2023 Genel seçimleri öncesi kaostan ve çatışmadan beslenmek isteyen karanlık güçlerin harekete geçmesine zemin hazırlayan Devletin ve Akp hükümetinin şiddet dilinin de farkındayız. Bu saldırıların daha büyük ve acı bir sonuca varmaması için başta demokrasi güçleri olmak üzere herkese görev düşmektedir.

             Halkımızı kurumlarına ve cem evlerine sahip çıkmaya ve provokasyona karşı uyanık olmaya çağırıyoruz!

               Bu vesileyle hükümeti açıktan uyarıyor ve göreve çağırıyoruz. Bu saldırıların arka planını örgütleyicisini ve azmettiricisini derhal açığa çıkarın! Aksi takdirde zan altında kalmaktan kurtulamazsınız. Yaşanan olaylar kınama ve geçmiş olsun ile geçiştirilecek olaylar değildir!

             İçişleri bakanlığı daha birkaç gün önce yayınladığı genelgede “Cem evlerine yakın olacaklarını boş bırakmayacaklarını” ilan etmişken, daha Muharrem ayının birinci gününden bu yaşanması, bizim açımızdan düşündürücüdür.

                 Biz Aleviler dili, dini, inancı, ırkı, mezhebi ve cinsiyeti ne olursa olsun herkesin eşit ve özgür bireyler olarak yaşayabildiği; kimsenin kimliğinden dolayı ötekileştirilmediği, katledilmediği demokratik bir ülkede bir arada kardeşçe yaşamı savunuyoruz.

  Biz Aleviler olarak diyoruz ki;

Bozuk düzende sağlam çark olmaz!

Bu adaletsiz düzeni hep birlikte değiştireceğiz.

            Halklar inançlar ve kimlikler olarak omuz omuza vererek demokrasi ve eşit yurttaşlık haklarımızı birlikte kazanacağız! 

 

Sevgili canlar;

 

              Cem evleri milyonlarca Alevinin ibadethanesidir.  Cem evlerinde hiç kimseye makamı, dili, dini, rengi sorulmaz. Cem evlerine saldırmak bu topraklarda yaşayan halkların hoşgörüsüne ve bin yıllık geçmişine saldırmaktır.

 

              Biz zalimlerin, zorbaların, ırkçıların dışında kimsenin karşısında olmadık. Aleviler tarihi boyunca hiçbir halkın onurunu incitecek kalkışmada bulunmadı. Bundan sonra da böyle olacaktır.

                Bu temelde 30.07.2022 tarihinde Ankara’da 4 ayrı yerde bulunan Alevilerin ibadethanelerine ve mekânlarına yapılan saldırıyı şiddetle nefretle kınıyoruz.

              Bu saldırının tüm yönleriyle açığa çıkarılması için kararlılıkla mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz; Cem evlerini tanımayan ve Anayasal statüye kavuşturmayan, Alevileri her türlü insanlık dışı asimilasyon politikasına tabi tutan hakir gören aşağılayan yaklaşımlarınız bu saldırılara zemin hazırlamaktadır.

 

Taleplerimizi kabul edin ve ibadethanelerimizi yasal statüye kavuşturun

Elinizi diliniz inancımızdan ve inanç merkezlerimizden çekin!

Bizi tarif etmeyin, Tanıyın!

Provokatörlere karşı,

Kandan beslenen zalimlere karşı,

Irkçı gerici ve şeriatçılara karşı, savaş çığırtkanlığı yapan her türlü zihniyete karşı.

GELİN CANLAR BİR OLALIM...

 

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU

AVRUPA ALEVİ BİRLİKLERİ KONFEDERASYONU

ALEVİ DERNEKLERİ FEDERASYONU

ALEVİ VAKIFLAR FEDERASYONU

HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI

DEMOKRATİK ALEVİ DERNEKLERİ

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.