ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

YILMAZ GÜNEYİ ANARKEN

   Devrimin tarihi merkezi olan Paris'te, bundan tam 38 yıl önce 9 Eylül 1984'de YILMAZ GÜNEY fiziki olarak aramızdan ayrılmıştır. 

10 Eylul 2022 23:19
YILMAZ GÜNEYİ ANARKEN

 

Değerli yoldaşlarım;

 

  

             Bütün yaşamını ezilenlerin, mazlumların, sömürülenlerin, zulüm görenlerin gerçek anlamda kurtuluşu olan devrim için, sosyalizm için,  komünizm ideali için mücadeleyle geçirmiş, zindanlarda, hücrelerde yatmış, işkenceler görmüş, sürgünlere gitmiş olan YILMAZ GÜNEY, zor olanı yaparak, şan şöhret sahibi olup zenginlik içinde yaşamak varken,     bütün bunları elinin tersiyle iterek işçi sınıfının, emekçilerin, ezilen mazlum halkların yanında saf tutmuş, ağır bedeller ödeyeceği bir kavganın içine bütün yüreğiyle katılmıştır.

Bizim gibi ülkelerde, bu yiğitliği, bu fedakârlığı göstermek kolay değildir.                                                                              Bu çapta bu büyüklükte insanlar hiçbir zaman ölmez. Böyle insanları bir bilge kişi  "öldükten sonra da yaşamaya devam edenler" olarak tanımlıyor. "YILMAZ GÜNEY" de ezilenlerin, mazlumların, yoksulların, devrimcilerin, komünistlerin gönüllerinde, davalarında, sevdalarında, kavgalarında sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir. Anısı ve mücadelesi önünde büyük bir özlem, sevgi, saygı ile eğiliyorum Işıklar içinde uyusun.

İyi akşamlar selamlar sevgiler değerli yoldaşlarım.

Hüseyin Avni Dedekarkinoglu

NOT; 39 YIL ÖNCE EBEDİYETE GİDEN ARAMIZDA FİZİKEN AYRILAN ANCAK HEP ARAMIZDA BEYNİMİZDE KALACAK OLAN YILMAZ GÜNEYİ MÜCADELESİ ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYOR MEKANIN CENNET OLSUN DİYORUM.

İ.GÖÇMEN

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.