ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

İTTİFAK BİLEŞENLERİ:  HER ALANI EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKINA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ

         SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, İHD Onursal Başkanı Akın Birdal, TİP Genel Balkanı Erkan Baş ve EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz emek ve Özgürlük İttifakına dair değerlendirmelerde bulundu. 

27 Eylul 2022 00:18
İTTİFAK BİLEŞENLERİ:   HER ALANI EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKINA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ

 

 

           SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, İHD Onursal Başkanı Akın Birdal, TİP Genel Balkanı Erkan Baş ve EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz emek ve Özgürlük İttifakına dair değerlendirmelerde bulundu.

            Halkların Demokratik Partisinin (HDP) çağrısıyla bir araya gelen Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Emekçi Hareket Partisi (EHP) tarafından kuruluşu ilan edilen Emek ve Özgürlük İttifakının “Yol Haritası” açıklandı.

              Haliç Kültür Merkezinde binlerce kişinin katılımıyla açıklanan deklarasyonda, ülke sorunlarına köklü çözüm önerileri yer aldı. İttifakta yer alan parti ve kuruluşlar tarafından yapılan açıklamalarda ise ortak mücadele hattı öne çıktı.

           Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Onursal Başkanı Akın Birdal Mezopotamya Haber Ajansına, Türkiye İşçi Partisi Genel Balkanı Erkan Baş da Halk TV’ye, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz Artı TV’ye katılarak değerlendirmelerde bulundu.

 

YÜCE: İL İL, ALAN ALAN İTTİFAKI GENİŞLETMELİYİZ

 

             SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, ittifak partilerinin toplumsal mücadele içerisinde yer alan bütün dinamikleri arkalarına alarak yola çıktığını belirtti. Başından bu yana ittifakı “Halkların Toplumsal Mücadele İttifakı” olarak tanımladıklarını kaydeden Yüce, işçi ve emekçilerin, yoksul köylülerin, ezilen ve yok sayılan Kürtlerin, inançları yok sayılanların, kadınların ve doğa savunucularının ittifak içerisinde yer aldığını kaydetti.

           Yüce, “Bugün tüm krizlerin nedeni olarak gösterdiğimiz AKP ve MHP iktidarının oluşturduğu Cumhur İttifakına ve restorasyoncu anlayışa sahip olan Millet İttifakına karşı yola çıktık. Bizler bunların dışında gerçekten halkların özne olduğu, kendi sesini, kendi mücadelesini hayata geçirdiği bir ittifak için yola çıktık. Bu bir başlangıç. Bundan sonra esas iş yerel yerel, il il, alan alan bu ittifakı genişletmek” dedi. 

 

BİRDAL: UMUT VE GÜVEN YARATTI  

 

          İHD Onursal Başkanı Akın Birdal ise sanatçıların ve aydınların da ittifaka katılması gerektiğini söyledi. Toplumun farklı kesimlerini de ittifaka güç vermeye çağıran Birdal, şunları söyledi:“Türkiye’de hiçbir demokratikleşmenin adımı atılamıyor. Bakın önceki gün yaşandı; Bir cehennem günüydü. Yani Apê Musa’nın katilleri, failleri belli.

            30 yıl sonra zaman aşımına uğratıldığı ileri sürülerek dosya kapatıldı. Aynı gün hakikat ve adalet arayıcıları olan Cumartesi Anneleri darp edildi ve dayanışmacıları gözaltına alındı. Aynı gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının duruşması gizlendi ve kaçırılmaya çalışıldı. Sivas, Madımak Katliamı dosyaları kapatıldı. O nedenle bütün ezilen emekçi halklar bu ittifakın büyütülmesi için çalışmalıdır. Böyle olursa sandıktan umut ve güven çıkar.”

 

BAŞ: AMACIMIZ MİLYONLARCA İNSANIN SİYASETTE SÖZ SAHİBİ OLMASI

 

            TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Halk TV ekranlarında yayımlanan “İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah” programına konuk oldu.

            Sağcı iktidarın yıllardır Türkiye’yi felakete sürüklediğine dikkat çeken Baş, şu ifadeleri kullandı: “Esas olarak başta gençler, kadınlar, Kürtler, Aleviler ama en genel kimlik olarak Türkiye halkları bu iktidardan bir an önce kurtulmak istiyorlar ama ülkede hakim bir siyaset düzeni var. Tek adam rejimi eleştirisi yapmak kolay, herkes bunun kötü olduğunu biliyor ama siyasi partilerde de tek adam rejimi var.

               Bunu tüm siyasi partiler için söylüyorum. Bu düzen bozuk bir düzen. Örneğin bir kişinin iki dudağından çıkan her şeyin kanun olmasına itiraz ediyoruz ama bu 6 kişi veya 16 kişi olunca yeterli olacak mı? Amacımız milyonlarca insanın siyasette söz sahibi olacağı bir siyasi anlayış yaratmak.

 

SGB’YE ÇAĞRI: ORTAKLAŞALIM

 

             Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz Artı TV’ye katılarak ittifaka ilişkin bilgi verdi ve Sosyalist Güç Birliği’ne de ortaklaşma çağrısı yaptı: Sosyalist Güç Birliğini oluşturan partiler kardeş partidir, dayanışma içinde olduğumuz partidir.

             Kendileri açısından güç birliği sağladılar iyi de bir şeydir birlikte hareket edebilirler. Biz ittifak değiliz güç birliğiz dediler neden bunlar birleşmesin.

 Buluşmanın yollarının aranması lazım.

               Emek ve Özgürlük İttifakında da görüş ayrılıkları var, Sosyalist Güç Birliğin de’de vardır. Zaman zaman tartışmalar olur, bunlar kendi içinde tartışır, ama önemli olan bir buluşma zeminin i bulmaktır. Arkadaşlarımızın açıklamalarından da anlıyoruz ki bir seçim gündemleri yok, seçim ilan edildiğinde de farklı olabilir.

             Biz çok önemsiyoruz. Biz bu metnini ve onların metnini bir araya koyalım, birlikte ortaklaşalım, halk bizden bunu bekliyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.