ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

FIRAT EDAŞ UYARIYOR: “ELEKTRİK HATTINA MÜDAHALE ETMEYİN”

              Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), dağıtım bölgesinde yer alan tüketicilerine kesintisiz enerji sunma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde elektrik şebekelerine müdahale etmeleri sonucu elektrik dağıtım hizmetinde zorluklar yaşandığını ifade eden Fırat EDAŞ, tüketicilerini uyardı. 

17 Ekim 2022 18:34
FIRAT EDAŞ UYARIYOR: “ELEKTRİK HATTINA MÜDAHALE ETMEYİN”

 

 

              Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), dağıtım bölgesinde yer alan tüketicilerine kesintisiz enerji sunma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde elektrik şebekelerine müdahale etmeleri sonucu elektrik dağıtım hizmetinde zorluklar yaşandığını ifade eden Fırat EDAŞ, tüketicilerini uyardı.

            Fırat EDAŞ; elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma, ağaç kesim, sayaç değişikliği vb. çalışmalarda can ve mal kayıplarının yaşanmaması ve vatandaşların uzun süreli kesintilere maruz kalmaması için elektrik dağıtım şirketi çalışanı haricinde elektrik hatlarına müdahalede bulunmanın riskli olduğuna vurgu yaptı.

 

ŞEBEKELERE BİLİNÇSİZCE MÜDAHALE ETMEYİN

 

             Fırat EDAŞ, alçak gerilim (AG) ve yüksek gerilim (YG) elektrik şebekelerinde her türlü bakım, onarım ve bağlantı yetkisinin sadece şirketin teknik ekiplerinde bulunduğuna dikkat çekti. Elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma, ağaç kesim, sayaç değişikliği vb. gibi durumlarda şebeke ve direklere üçüncü şahısların müdahale etmesinin tehlikeli ve yasak olduğunu belirtti

 

SAYAÇLARINIZI TAŞIYARAK CAN GÜVENLİĞİNİZİ TEHLİKEYİ ATMAYIN, PARA CEZASI İLE KARŞILAŞMAYIN

 

               Elektrik dağıtım şebekesinin, ilgili bölgedeki abone sayısına göre tesis edilmesi sonucu kaçak elektrik kullanımının şebekedeki yükü artırarak elektrik kesintisi ve gerilim düşümü gibi olumsuzlukları meydana getirdiğini belirten Fırat EDAŞ, kaçak elektrik kullanımında can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirterek dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.

            Fırat EDAŞ, Şirket tarafından adrese özel tesis edilerek abone numarası ile sisteme bağlanan sayaçların şirket bilgisi dışında sökülerek farklı bir adrese taşınması, ölçü sistemine, sayaca ya da yapı bina giriş noktasından sayaca kadar olan tesisata müdahale edilmesi sonucu cezai işlemler uygulandığını açıkladı.

 

 

AĞAÇ BUDAMA İŞLEMİNDE ELEKTRİK HATLARINA DİKKAT

 

             Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği’ne (EKAT) göre Elazığ, Bingöl, Malatya, Tunceli il ve ilçelerinden gelen talep ve ihbarlar üzerine ağaç dallarının budandığına dikkat çekilen açıklamada, ağaç dallarının elektrik hatlarına temas etmesi durumunda meydana gelebilecek can ve mal güvenliği tehlikesi vurgulanırken kar ve rüzgârda yaşanan arıza durumlarına karşı önlem amacıyla ve ekosistem dengesi göz önünde bulundurularak bilinçli budama işlemlerinin gerçekleştirildiği ifade edildi.

                   Ağaç budama işlemleriyle can ve mal kayıplarının önüne geçilmesinin yanı sıra, elektrik arızası gibi meydana gelebilecek risklerin de asgari düzeye indirildiğinin altı çizildi.

             Fırat EDAŞ, özel mülk alanlarında bulunan ağaçların budanması, ağaçların elektrik tesislerinin veya elektrik şebekesindeki iletkenlerin üzerine devrilmemesi, kısa devrelere ve enerji hattında arıza kaynaklı kesintilere yol açılmaması için önlem alınması gerektiğini belirtti. Şirket, planlı kesinti yapılabilmesi için mutlaka haber verilmesinin önem taşıdığını vurguladı.

 

 

 

USULSÜZ ENERJİ TEDARİKİNİ BİLDİRİN

 

            Usulsüz kullanımların şebekelerde büyük hasar meydana getirerek uzun süreli kesintilere yol açtığını, en önemlisi de can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirterek usulsüz işlemlerde suç duyurusunda bulunulacağını ifade eden Fırat EDAŞ, ilgili işlemler için 7/24 hizmet veren 186 Arıza, İhbar ve Çözüm Merkezi ya da www.firatedas.com.trresmi internet sayfası üzerinden iletişime geçilmesini gerektiğini belirtti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.