ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

BTS “Mevcut Promosyonlar Güncellensin, Promosyonlar Her Yıl Ocak Ayında Ödensin!”

   Birleşik taşıma sendikası (BTS) üyeleri Gar önünde bir basın açıklaması yaparak Mevcut promosyon güncellensin ve her yıl ocak ayında ödensin dediler 

08 Kasım 2022 13:43
BTS “Mevcut Promosyonlar Güncellensin, Promosyonlar Her Yıl Ocak Ayında Ödensin!”

 

 

          Birleşik taşıma sendikası (BTS) üyeleri Gar önünde bir basın açıklaması yaparak Mevcut promosyon güncellensin ve her yıl ocak ayında ödensin dediler

Her Yıl İçin Kurumda Alınan En Yüksek Ocak Ayı Maaşı Kadar Promosyon İstiyoruz!

          Konu ile ilgili basın açıklaması yapan BTS Malatya şube başkanı Hasan Akdemir “ Bugün ülke genelinde Şubelerimizin olduğu illerde eş zamanlı olarak banka promosyonlarıyla ilgili olarak taleplerimizi dile getirmek üzere buradayız.

            Bilindiği gibi kamu görevlilerinin aylık ücretleri bankalar yoluyla ödenmekte ve anlaşma yapılan bankalar yatırılan maaşlar karşılığında promosyon ödemeleri yapmaktadırlar.

            TCDD ve TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. ile bağlı ortaklıklarına ilişkin 2023‐2026 yıllarını kapsayan promosyon sözleşme tespit komisyonu yarın toplanacaktır.

           Bilindiği üzere bizler maaşımızı promosyon ihalesini kazanan bankadan alırken, birçok bankacılık işlemini ihaleyi kazanan bu banka üzerinden yapmakta, var olan birikimlerimizi de bu bankada tutmaktayız. Bizlere ödenen maaş ve ücretler ciddi bir yekûn oluştururken, bankalar bu yolla önemli bir mevduat elde etmektedir. Ayrıca; bankanın kredi kartını, ek kartlarını ve kredi de kullanarak bankaya gelir sağlamaktayız.

            Yakın zamana kadar ülkemizdeki belli bir seviyede seyreden enflasyon oranı bir süredir ciddi bir yükseliş göstermiştir. Resmi verilere göre yıllık tüketici fiyat enflasyonu (TÜFE) %85,51’in, üretici fiyat enflasyonunun (ÜFE) %157,69’nin üzerine çıkmıştır.

             Enflasyonun kontrolden çıktığı, işçi ve emekçiler başta olmak üzere geniş halk kitlelerinin geçim derdine düştüğü bu süreçte daha önce imzalanan ve halen yürürlükte olan        banka promosyon sözleşmeleri ile kamu emekçileri ciddi anlamda zarara uğramıştır, alınan promosyon ücretleri anlamını yitirmiştir.

            Keza; bu dönemde kamu çalışanlarının maaşlarına Ocak ve Temmuz 2022 aylarında %40’ın üzerinde enflasyon farkı ile ek zam ödemeleri yapılmış, memur maaşlarına yapılan bu artışlarla birlikte bankalara gönderilen aylık nakit miktarı da aynı oranda artmıştır. 

            Bu süreçte artan enflasyon nedeniyle özel ve kamu bankaları tarafından emeklilerle imzalanmış olan promosyon anlaşmaları güncellenmiş ve önceki promosyon bedelinin 2‐3 katına yakın bir promosyon bedeli belirlenerek yeni sözleşmeler imzalanmaktadır.

           Diğer yandan yakın zamanda kamu kurumlarının bankalarla yaptıkları promosyon anlaşmalarında 3 yıl için peşin ödenmek üzere 40 bin TL ve üzeri tutarlar ödenmektedir.

           Promosyon sözleşmelerinin 3‐5 yıl gibi uzun süreleri kapsayacak şekilde imzalanması ve enflasyonun göz önünde bulundurulmaması bizlerin aldığı promosyonların erimesine neden olmakta, mağdur etmektedir. Oysaki hükümet müteahhitlere olan borçlarda dahi enflasyon farkını ödemektedir.

             Yapılacak olan promosyon ihalesinde, bizler mevcut ekonomik krizin etkilerinin de dikkate alarak promosyon protokolünün günün koşullarına uygun miktarda, personelin mağdur olmadığı bir şekilde yapılmasını istemekteyiz.

Banka promosyon anlaşmalarında taleplerimiz karşılanmadığı koşullarda, ilgili bankanın kredi kartlarını, bireysel kredilerimizi ve otomatik ödeme talimatlarını iptal edeceğimizi, ilgili bankalardan herhangi bir hizmet almayacağımızın bilinmesini isteriz.

            BTS olarak; kurum çalışanlarının Ocak ayı tahmini en yüksek sözleşme ücreti (20 bin TL) baz alınarak bu tutar üzerinden 3 yıllık maaş toplamı 60 bin TL’nin tek seferde ödendiği her yıl Ocak ayında da yıllık enflasyon farkının da ödeneceği bir promosyon anlaşmasının yapılmasını istiyoruz

           BTS olarak; işkolumuzda yer alan tüm kurumların banka promosyon süreçlerinin takipçisiyiz. Takipçisi olmaya da devam edeceğiz. Çalışanların hak ve çıkarlarını korumak ve büyütmek için de mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi

Hasan AKDEMİR

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz! Yaşasın KESK, Yaşasın BTS!  Şube Başkanı

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.