ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

Malatya halkını toplantıya davet eden Latife ulutaş; EŞİT YURTTAŞLIK HAKKIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ. 

Malatya PSAKD şube başkanı Latife ulutaş yazılı bir açıklama yaparak Türkiye genelin de Alevi Örgütleri Bölge toplantısı Malatya Öğretmen evinde 3.12. 2022 tarihinde saat13 te yapılacağı belirtildi. 

29 Kasım 2022 02:20
Malatya halkını toplantıya davet eden Latife ulutaş;  EŞİT YURTTAŞLIK HAKKIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ. 

 

            Malatya PSAKD şube başkanı Latife ulutaş yazılı bir açıklama yaparak Türkiye genelin de Alevi Örgütleri Bölge toplantısı Malatya Öğretmen evinde 3.12. 2022 tarihinde saat13 te yapılacağı belirtildi.

 Bu toplantıya konuşmacı olarak Alevi Dernekleri federasyonu genel başkanı Celal Fırat ve Latife ulutaş katılacaklar

PSAKD Malatya şube başkanı  Malatya halkını bu toplantıya davet ederek “ Değerli Üyeler, Değerli dostlar, torba yasayla Alevi inancı yok sayılarak kültürel bir öğe olarak yasalaştı.  Turizm ve kültür Bakanlığı’na bağlandı. Bugüne kadar ödenen bedeller, katliamlar, asimilasyon politikaları en üst düzeye çıkarılarak darbe gibi bir kararnameyle Alevi inancı yok dendi.  Aslında bu ülkede tekçi, mezhepçi bir anlayışı yasalaştırdılar.

               8 çatı Alevi örgütlülüğü öncülüğünde, Türkiye genelinde birçok bölgede, Alevilerin, Pir'lerin Anaların, muhtarların, STK ve tüm dost kurumlarımızla toplantı planlaması yapıldı.

             Bu kapsamda bölge toplantısını Malatya'da, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel başkanı Celal Fırat'ında katılımıyla, bu yasa Aleviler için ne ifade ediyor, bundan sonraki süreçte Alevilerin duruşu nasıl olmalı.

            Halkın bu konudaki düşünce ve önerilerini görüşmek, tartışmak ve birlikte nasıl bir yol alabilir izi konuşmak üzere yapılacak toplantıya, tüm üyelerimiz, demokrasi, laiklik ve emek mücadelesi veren tüm kurumlarımızın katılımı son derece önemlidir.

            Lütfen katılımı yüksek tutmak için bu konuda çalışma yürüterek çevremizdeki tüm duyarlı insanları toplantıya katılmaya davet edelim.

EŞİT YURTTAŞLIK HAKKIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ.  Hepinize saygılar.” dedi

 

PSAKD GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

LATIFE ULUTAŞ

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.