ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

Kemal Kılıçdaroğlu: Tek adam sistemi yerine çalışan bir sistem gelsin

 

04 Aralık 2022 12:40
Kemal Kılıçdaroğlu: Tek adam sistemi yerine çalışan bir sistem gelsin

 

 

             CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeni vizyon belgesini açıklıyor. Kılıçdaroğlu, "Bugün siyaset üstü 70 kişilik beyin takımıyla tanışacaksınız" dedi.

             CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde bugün İstanbul’daki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen 'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'nda vizyon belgesini açıkladı.

            Kılıçdaroğlu, "Yeni sistemi bugün açıklıyorum. Bugün siyaset üstü beyin takımıyla tanışacaksınız. Dünyadan ve Türkiye'den itibarlı 70 kişiden oluşan bir ekipten söz ediyoruz" dedi.    

               Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Her şey çok güzel olacak. Bugün burada halkımızdan neden oy istediğimizi öğreneceksiniz. Bugün burada halkımızdan ne için oy isteyeceğimizi öğreneceksiniz. Sadece bir adaya, başka bir tek adama, bir zümrenin çıkarına asla oy istemeyeceksiniz.

              Artık oyu halkımızdan herkes için daha iyi bir yaşama, yeni bir düzene, yeni bir Türkiye hayaline, yeni bir siyaset kültürüne ve yeni bir siyaset üstü anlayışa oy isteyeceksiniz. Bu yeni sistemi bugün açıklıyorum.

             Bugün bir krizden çıkma programı dinlemeyeceksiniz. Asıl zor olan ülkenin yapısal bir krize girmesini engellemek. Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür. Tek adam sistemi yerine çalışan bir sistem gelsin. Yeni bir tek adam aramıyoruz. Bugün siyaset üstü beyin takımıyla tanışacaksınız. Dünyadan ve Türkiye'den itibarlı 70 kişiden oluşan bir ekipten söz ediyoruz” dedi.

 

“70 DEĞERLİ İSİM İKTİDAR İÇİN ÇALIŞMAYACAK”

 

            “Unutmayın yol arkadaşlarım bizler siyasi ve siyaset üstü rozetli veya rozetsiz ülke ve vatan için birlikteyiz” diyen Kılıçdaroğlu, “24 saat süren bir güç birliği içinde olacağız. Kesintisiz üreten bir ülkeyi şimdiden inşa etmeye başlıyoruz.

             70 değerli isim ne iktidar ne bir par için değil vatanları için çalışacak. Benim işim sistemi kurmak, çalıştırmaktır. Jeremy Rifkin, Daron Acemoğlu gibi değerli isimler bizimle çalışacak. Haydi, başlayalım” ifadelerini kullandı.

 

RIFKIN KONUŞTU

 

Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Jeremy Rifkin, toplantıya video konferansla bağlandı.

              Rifkin, “Bilimsel, teknik ve ekonomik girdi sağlayacağım. Türkiye’nin kapsamlı bir yön haritası oluşturmasına yardımcı olacağım.

              Sayın Kılıçdaroğlu ülkesini bir dönüşümden geçirecek. Bu bir sanayi dönüşümü. Benim ekibim AB’de temel mimari görevlerde yer aldı ve ayrıca Çin’de… Sayın Acem oğlu ile birlikte çalışıyor olmak mutluluk verecek bana” dedi.

              İklim krizini anlatan Rifkin, “Son dönemdeki iklim çalışmaları bize şunu gösteriyor. Akdeniz’deki ülkeler dünyanın geri kalanında yüzde 20 daha hızlı ısınıyor. En hızlı yağmur azalımı da bu bölgede görülüyor. Bu şekilde devam ederse burası yaşanamaz hale gelecek” ifadelerini kullandı.

 

HACER FOGGO: EŞİTSİZLİK BU KADAR DERİN VE YAKICI OLMAMIŞTI

 

                 CHP'nin “İkinci Yüzyıla Çağrı” toplantısında konuşan Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo "Türkiye tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Yokluğu da varlığı da birlikte yaşadık ve atlattık.

              Son 20 yıldır Türkiye'de gittikçe derinleşen yoksulluk adaletsizliğe yol açıyor. Zenginin daha zengin yoksulun ise daha yoksul olduğu ve bunun doğal karşılandığı bir zamanın içindeyiz. Bu memlekette eşitsizlik bu kadar derin ve yakıcı olmamıştı.

              Çünkü bu memleket bu kadar umursamaz bu kadar kötü bir yönetim anlayışıyla karşılaşmadı. Bugün burada ilan edilen vizyon güçlü sosyal devletle fırsat eşitliği dönemi başlıyor. Bu kalkınma vizyonunun en önemli boyutlarından bir sosyal devlettir. Sosyal devlet ifade özgürlüğü ile okullarda ücretsiz beslenme hakkını birbirinden ayrı düşünmez” dedi.

 

PROF. DR. KARA: YOKSULLUKLA MÜCADELE İÇİN KAYNAK GEREKİYOR

 

           Merkez Bankası'nın eski Baş ekonomisti ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, video konferans yoluyla toplantıda konuştu.

            Kara, şunları ifade etti:"Yoksullukla mücadele için kaynak gerekiyor. Sürdürülebilir bir büyüme, gelir artışı lazım. Ayağı yere basan bir makro çerçeve oraya koymak gerekiyor. Önümüzdeki dönemde bir makro istikrar programının ana bileşenleri, özellikle makro finansal taraftan bakılınca nasıl olmalı, teknik görüşlerimi dile getireceğim.

              Geçmişten ders alıp, geleceğe yönelik politikaları tasarlamak gerekiyor. Türkiye'nin önemli bir deneyimi var. 2001 krizi sonrası uygulanan politikalar. Bu politikalardan alınabilecek dersleri anlatıp, Türkiye'ye özgü, makro finansal tasarım nasıl oluşturulabilir, buna ilişkin görüşlerimi açıklamak istiyorum.

              Önümüzdeki dönemde maliye politikalarının tasarımında daha detaylı, biraz daha kapsamlı, kalkınmayı destekleyecek bir politika anlayışına ihtiyaç var."

 

REFET GÜRKAYNAK: ENFLASYONU YÜKSELTEYİM AMA BÜYÜYEYİM, BÖYLE BİR ŞEY YOK

 

             Prof. Dr. Refet Gürkaynak, "İktisadi durumumuz kötü. Sadece iyi niyetle değil, uzmanlıkla daha iyisinin olması mümkün. Dünyanın her tarafında olduğu gibi kötü politikalar kötü sonuçlar doğuruyor. Dünyanın hiçbir yerinde işe yaramayacak politikalar Türkiye'de de yaramıyor.

              'Enflasyonu göze aldık çünkü büyümek istiyoruz.' 1970'lerde bütün dünya bunu denedi ve çuvalladı. 'Enflasyonu yükselteyim ama büyüyeyim', böyle bir şey yok, hiç olmadı! Türkiye'de de olmadığını görüyoruz ve bir kere daha görmemize gerek yoktu. 90'larda da gördük bunu” ifadelerini kullandı.

 

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de ekonomik vizyonla ilgili konuşma yaptı.

 

             Kemal Kılıçdaroğlu kapanış konuşmasında "İktidarımızın ilk üç yılında yüz milyar dolar yatırım gelecek. Ben bu parayı kesinlikle getireceğim. Dünyanın bağımsız varlık fonlarından da 75 milyar dolar yatırım alacağız. Temiz ve sürdürebilir fonlardan en az 150 milyar dolar yatırım getireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.