ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

İşçiler CHP' nin 'vizyon' unu değerlendirdi: Yüzler bize değil, patronlara dönük

          CHP’ nin açıkladığı vizyonun sermayeye hitap ettiğini söyleyen işçiler “Bu vizyonda bizim dertlerimize derman olacak hiçbir şey yok.” diyor. 

05 Aralık 2022 18:37
İşçiler CHP' nin 'vizyon' unu değerlendirdi:  Yüzler bize değil, patronlara dönük

 

 

               CHP’nin açıkladığı vizyonun sermayeye hitap ettiğini söyleyen işçiler “Bu vizyonda bizim dertlerimize derman olacak hiçbir şey yok.” diyor.

              CHP, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ‘İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması’nda vizyon belgesini açıklarken, bu belgede işçi ve emekçilerin sorunlarına dair somut öneriler getirilmedi.

              Evrensel’e konuşan işçiler “Bu vizyonda biz yine yok uz” dedi. CHP'nin emekçilere sunduğu bir şey olmadığını söyleyen Gebze’de çalışan bir metal işçisi “Cüzi bir miktarda ücretlerde artış gören, diğer tarafta kamunun büyük bölümünün sermayeye açılacağını görüyoruz. Bu bizler açısından kabul edilebilir bir şey değil.” dedi.

               “Gerçekten ülkede derin bir yoksulluk var. CHP'nin burada planı aile yardımlarıyla bu yoksulluğun önüne geçmek. Ama bu yoksulluğu ortaya çıkaran nedenlerin ortadan kaldırılması gerekiyor.” diyen metal işçisi “Toptan bir yoksulluğu ortadan kaldıracak, aşırı kâr ve sömürünün ortadan kaldırılacağı bir planın olması gerekiyor.

                Burada görüyoruz ki ikinci yüzyıl da sermayeye uygun bir dönem olacak. Bu vizyonda işçilerin, emekçilerin derdine derman olacak hiçbir şey yok.” ifadelerini kullandı. CHP’nin açıkladığı vizyonun AKP'nin ilk ortaya çıktığı dönemdeki program ile örtüştüğünü söyleyen metal işçisi, “Sadece biraz restore etmişler.

              Bu ülkede birçok grev yasağı yaşandı, iş cinayetleri artarak devam ediyor ama bunlara dair hiçbir şey yok. Ücretlerin düşük olması, yoksulluğun, hayat pahalılığının giderek artmasına çözüm olacak bir vizyon yok ortada ne yazık ki.” dedi.

 

‘BU ANLAYIŞLA KURTULUŞ OLUR MU?’

 

              Gece vardiyasından çıktıktan sonra CHP’nin vizyon belgesini izlediğini söyleyen Manisa’dan bir cam işçisi de “Gecenin yorgunluğu üzerinde olan bir işçi olarak söylüyorum.

               Muhalefet olduğunu ifade eden, işçilerin, emekçilerin, halkın sesi olacağını söyleyen ama ne programında ne vizyonunda bize yer vermeyen bir anlayış bizim kurtuluşumuz olamaz. Angela Merkel'in danışmanını Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı yapmak aslında bize reva görülenin resmini ortaya koyuyor” dedi.

 

‘PAYIMIZA DÜŞEN YİNE DAHA ÇOK EZİLMEK’

 

             Grev hakkı, sendikal örgütlenme özgürlüğü, işçi sağlığı ve iş güvenliği gibi konuların vizyon belgesinde yer alması gerektiğini söyleyen işçi, “İzlediğim kadarıyla baştan sona sermayenin ihtiyaçlarını göz önüne alan özünde sermayenin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş bir vizyon belgesi var. Anladığım kadarıyla bizim payımıza düşen yine daha fazla çalışmak, daha fazla yorulmak, daha fazla ezilmek.

                  Patronlar açısından bakınca da daha fazla büyümek, daha fazla kârlar elde etmek ve sermayesini daha da arttırmaktır. O yüzden ya sermayenin iktidarına kaynak arayan ve bunun koşullarını yaratan CHP ve onun zihniyetinin peşinden gitmek ya da işçilerin emekçilerin birliği için işin öznesi olanların meydana çıkıp haklarını aramak için mücadele etmesi gerekiyor” diye konuştu.

              Cam işçisi son olarak şunları ifade etti: “Ben bir işçi olarak başta grev ve sendikal haklar olmak üzere, kadın cinayetleri, direnişler ve bunun gibi demokrasi mücadelesinde sendikal mücadelede hakkını arayıp destek bulamayan herkesin Emek ve Özgürlük İttifakında kendine yer bulabileceğine inanıyorum. AKP'nin politikalarını boşa düşürmek için tek seçenek var o birliğimizi sağlamamız.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.